2016. szeptember 12., hétfő

ELSZÓLTA MAGÁT AZ MNB, EGYMILLIÓS FIZETÉSŰ MUNKATÁRSNŐJE MITT VÁLIK MATOLCSY

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.12.


Ezekről ne maradj le!
 
Elszólta magát az MNB, egymilliós fizetésű munkatársnője miatt válik Matolcsy (NOL)
 

Ilyen egy magyar tájékoztató kampány: titkolják mire megy el a közpénz (Átlátszó)
 

Orbánt nem érdekli, hogy Mészáros Lőrincet milliárdos jachton látták (Index)

Ha van 3 perced:

Elszólta magát az MNB, egymilliós fizetésű munkatársnője miatt válik Matolcsy
Előbb egy furcsa közleményben szólta el magát az MNB, hogy a milliós fizetéssel a jegybankelnök mellett dolgozó jógaoktató az oka annak, hogy Matolcsy válik. Majd az is kiderült, hogy az elnök nem csak gondoskodó szerető, hanem jó vej is: a nő édesanyja is feltűnt az egyik jegybanki alapítvány körül, ő készítette annak éves beszámolóját. Testvére pedig a trafikügyön nyert. (
NOL, NOL, Index, 444)
 
Ilyen egy magyar tájékoztató kampány: titkolják, mire megy el a közpénz
Rogánék nem akarják elárulni, hogy melyik sajtótermékhez mennyi jutott a 3,9 milliárd forintos kampánypénzből, ezért az Átlátszó a NAIH-hoz fordult. De előtte még egy kafkai iratbetekintési szeánsz alkalmával sikerült betekinteni az állítólag nem létező teljesítési igazolásokba, és kijegyzetelni a június havi költéseket – ezekről infografikák is vannak.  (
Átlátszó)
 
Orbánt nem érdekli, hogy Mészáros Lőrincet milliárdos jachton látták
Az Index videósai utánajártak, mit gondol a Fidesz értelmisége Felcsút polgármesterének nyári kikapcsolódásáról? Orbánt nem érdekli, de a legszebb választ L. Simon adta, aki nem firtatná Mészáros Lőrinc vagyonát, mert szerinte a konzervativizmus lényege, hogy a magántulajdon szentségét tiszteletben tartjuk. Örülni kellene mások sikereinek. (
Index)
 
A PMRFK nem rúgta ki a hamis nyelvvizsga-bizonyítvánnyal trükköző rendőreit
Hamis nyelvvizsgájuk ellenére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon (PMRFK) dolgozhat tovább három vezető beosztású rendőr, holott a testület más szervezeteinél nem voltak ilyen engedékenyek: a pénzért vett nyelvvizsgával rendelkezőket kirúgták. Hogy a PMRFK miért volt ilyen kegyes az eljárás alá kerülő emberekkel szemben, nem indokolták. (
Átlátszó)
 
Csak hazavitte a munkát?
122 millió dollár készpénzt találtak az orosz korrupcióellenes ügynökség vezetőjének lakásán egy házkutatás során. A rendőrség közleménye szerint egyelőre ismeretlen a teljes összeg, amit Zakarcsenko a korrupció elleni harca közben összeharácsolt, mert egyelőre csak egyetlen lakását – illetve, mint azóta kiderült, valójában a nővére lakását – kutatták át.  (
444)
 
Ha van még két perced:
 
„Szerencsére” változatlanul stabil az ügyészségi munka: Polt hivatala visszadobta a Matolcsy vezette MNB egyik alapítványa elleni feljelentést. A határozatot véletlenül felbontották a Miniszterelnökségen. (Vastagbőr)
 
Bagóért árusították ki a Maldív Köztársaság apró szigeteit, többek között egy olasz szállodalánc is vett egyet, a bevétel pedig az államkassza helyett a korrupt politikusok zsebében landolt. (Átlátszó)
 
El kell árulni, hány millióért hirdet az Erzsébet-utalvány a Habony-médiában. Miután a Magyar Narancsnak titkolóztak, a Transparency International beperelte őket. És nyertek. (Mancs)
 
A Klik tízmilliárdos TÁMOP pályázatából több olyan tanulmányt is kifizettek, melyeknek részletei szóról szóra megegyeznek. Korrupcióinfo. (Átlátszó)
 
Kontinenseken átívelő, Budapesten végződő nagy összegű pénzmosási ügyet göngyölített fel a magyar rendőrség. (Index)
 
Sehogy sem akar összejönni a wifi és a Futár a Combinókra. Tavaly tavaszra ígérték, negyvenből ötöt sikerült eddig felszerelni. (Index)
 
Feljelentést tett az Utcajogász blog közérdekű adattal visszaélés miatt, miután a Belváros egy év pereskedést követően sem volt hajlandó kiadni lakásgazdálkodási adatait. (Utcajogász)

Egy friss tanulmány szerint lényegében az összes európai autógyártó hazudott a dízelkocsik kibocsátási adatairól. Hosszú ideig, szisztematikusan. (Greencarreports)

Elképesztő választ adott a brit kormány egy vicces közérdekű adatigénylésre. Egy Instagram-profil linkjét küldték válaszul. (TNW)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.