2016. szeptember 8., csütörtök

ERŐS ÁLLAM, ERŐS ORSZÁG, ERŐS PISTA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.09.08.


...Mára van pár elképesztően gazdag família – mindenki tudja a neveket, nem sorolom újra -, van egy nagyon szűk polgári réteg, de inkább csak hártya és van az ország több, mint felét kitevő épp-hogy-megél-a-fizetéséből-közmunkás-nyomorban-vegetáló réteg. Az kétségtelenül igaz, hogy nem pénzért vállal gyermeket senki (majdnem senki), de ettől még a szülői felelősség ott kezdődik, hogy becsülettel fel tudja nevelni az ember a gyermekét. Megfelelő táplálékot, ruhát, a tanuláshoz, szakma megszerzéséhez elengedhetetlen anyagi támogatást meg tudja neki adni.

Ez csak akkor lehetséges, ha egy működő gazdasággal rendelkező országról van szó, lehetőleg stabil munkahelyekkel, biztos és a megélhetésre elegendő bérekkel. Ezek nélkül majdnem felelőtlen dolog a gyermekvállalás. A gazdaság megerősítésében a kormánynak van felelőssége és lehetősége.

Egyszerűbben fogalmazva: ha nem lopták volna szét hét év alatt az ország vagyonát csak úgy, mint az Unióból érkező fejlesztési forrásokat, akkor már igen jól állhatnánk. Akkor lehetne saját iparunk, gazdaságunk, a mezőgazdaság modernizációja megkezdődhetett volna, lennének stabil munkahelyek és a megélhetésre elegendő bérek. Esetleg még a munkaerő áramlását és a fiatal családok életkezdését segítő, megfizethető bérlakások is.

Mindebből semmi nincs, csak méregdrága és folyamatos veszteséget termelő stadionok, egy kapavágás nélkül is már veszteséget termelő Paks II, szétrabolt állami földek, szétvert, központosított, majd a híveknek juttatott piaci részesedések, iszonyatos mértékű korrupció, kilakoltatások és elképesztő mértékű kivándorlás.

Az erős közösségek helyett önállóságuktól megfosztott önkormányzatok, iskolák, kórházak vannak, folyamatosan támadott civil szervezetek, a polgári létet alapjaiban romboló kormányzati intézkedések vannak...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.