2016. szeptember 7., szerda

FELTÁMASZTOTTÁK A III/III-AS BELSŐ ELHÁRÍTÁST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016. 09.07.


A 444.hu beszámolója szerint egy magyar újságírót tavaly decemberben megpróbált beszervezni az Alkotmányvédelmi Hivatal (a polgári titkosszolgálat, a Nemzetbiztonsági Hivatal jogutódja). A cikk szerint egy magánjellegű információt osztottak meg vele, majd azzal zsarolva együttműködésre akarták rábírni.

Mivel az újságíró Magyarországon dolgozik, az együttműködés kizárólag a környezete megfigyelésére és adatgyűjtésre vonatkozhat. Magyarul, besúgó ügynöknek akarták beszervezni ugyanolyan módszerekkel, ahogy az egykori pártállami III/III-as ügyosztály dolgozott. Csakhogy 1990. fabruár 13-én jogutód nélkül megszűnt az állambiztonsági szolgálat, attól kezdve nincs "belső elhárítás". 

Az állampolgárok megfigyelése, róluk adatok gyűjtése tilos, nem lehet a politikai nézetei vagy tevékenysége miatt senkiről adatokat gyűjteni, megfigyelni. Az Alkotmányvédelmi Hivatal beszervezési kísérlete azonban arra utal, hogy az Orbán-rendszer feltámasztotta a III/III-as ügyosztály tevékenységét, megfigyel magyar polgárokat, ügynököket épít be a sajtóba, és vélhetően más helyekre is.

Amellett, hogy ez törvénytelen, a történet bizonyítja, hogy az Orbán-rendszer halad a nyílt és totális diktatúra felé, ahol a diktatúrák eszközeivel harcolnak a politikai ellenfelek és más világnézetűek ellen. Az nyilvánvaló, hogy az igazi ellenzéket, amely ma még nem létezik, a terrorizmus vádjával fogjak zaklatni, üldözni és börtönbe zárni. Az ilyen besúgókra azért van szükség, hogy a terrorizmus vádjához gyűjtsenek információkat.

Magyarországon a nyilvánosságra kerülő esetek és hírek tovább növelik a félelmet és a rettegést, amely már így is jelen van a társadalomban. Fortélyos félelem igazgat, és a jelek szerint már vannak kartotékok. Mire a társadalom megérti, elfogadja és felfogja, hogy Orbán rendszere egy aljas fasiszta diktatúra, addigra olyan megfélemlítés alá kerül, hogy nem mer, később már nem tud cselekedni.

Ezért súlyos a felelősségük azoknak, akik folyamatosan tagadták, hogy Orbán rendszere diktatúra, pedig azt már 2010-ben lehetett tudni, de legkésőbb 2011-ben már mindenki megérthette. A Klubrádió, Bolgár György és társai tevékenysége, amely az állampolgári éberséget elaltatta, a diktatúráról beszélőket lejáratta, a betelefonálókat az igazságukból kibeszélte, felelős mindazért, ami bekövetkezik, ahogyan erre már akkor felhívtuk a figyelmet. Akkor lehetett volna még megállítani. Ma már nem lehet, ahogy arra intettünk.

S ez még csak a kezdet.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.