2016. szeptember 7., szerda

EGY GYÁVA NÉP HAZÁJA

HUPPA BLOG
Szerző: Cserpes Tamás
2016.09.07.


„Hangsúlyozom: nem húzok egyenlőségjelet az Iszlám Állam és a nacionalista demagógok tettei közé. De a Daes-propaganda kommunikációja, féligazságai és leegyszerűsítő megfogalmazásai a populisták taktikáját idézik.” (Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosa)

A főbiztos úr nagyon visszafogottan fogalmazott az európai populisták rendkívül kártékony tevékenységével kapcsolatosan. Nyugodtan mondhatta volna azt is, hogy ezek a magukat önkényesen Európa megmentőinek kinevező politikusok, aljas és számító módon, a saját hatalmi céljaikra használják fel más emberek halálát, szenvedéseit, félelmeit. Pont ugyanúgy, mint ahogy azt az Iszlám Állam teszi. Viszonylag korlátozott működésük miatt ezek a populista politikusok természetesen nem öletnek meg senkit, de az is elég, ha hagyják meghalni és szenvedni a lakóhelyükről elüldözött embereket. Már maga a félrenézés, közöny is bűn a részünkről. A miénkről, természetesen. Az uszítás azonban ennél jóval többet jelent.

Esetükben hideg és számító vámpírokról van szó, akiket más emberek vére tart a hatalomban. Kiontott vérből mostanában nincs hiány, persze ez soha nem volt hiánycikk. Mindig is könnyedén hozzá lehetett jutni. Szeretett és a nép által körülrajongott populistáink vígan lubickolnak benne, sőt vidáman nevetgélve egymásra is fröcskölik azt. Kiélvezik a helyzet minden előnyét. Hasznot hajtanak maguknak.

Magyarországon egyetlen valamirevaló párt sincs, aki ki merné mondani azt, hogy Szíria esetében hatalmas humanitárius katasztrófáról van szó, melyhez hasonlóval Európa a délszláv háború óta nem találkozott. Majd megszakadnak, úgy szaladnak a kormány propagandája után, hogy ők is részesüljenek a lehulló morzsákból. Sokra persze nem mennek vele, leggfeljebb hiteltelenné válnak.
Gyáva népnek csak hazája van, melybe gyorsan visszahúzódhat, mint a csiga a házába, ha fenyegetve érzi magát. Az országot elárasztó, véresen kék útbaigazító tábláknak pont ez is volt a céljuk. „Rettegj, félj és borzadj! Szörnyű sárkány körme nagy!” (Csukás István)

Ez az üzenet tökéletesen elérte a célját. Sikerült a terror áldozatait terroristákká nyilvánítani. A valódi terroristák legnagyobb örömére. Így már csupán mindenre elszánt gonosztevőkről, gyilkosokról, erőszaktevőkről van szó. Nem okoz lelkiismeretfurdalást a haláluk és a sorsuk. Ki velük Európából, mert az kizárólag a miénk! A közvélemény-kutatási eredmények szerint ez a szörnyű propaganda nem sok ellenállásba ütközött.

A kormány az október 2-ai népszavazással minden felelősséget képes lesz elhárítani önmagáról. Emberiség elleni bűntett? Humanitárius katasztrófa? Ugyan már! Hiszen ők csak demokratikus módon, a nép akaratából cselekedtek. Nevezett alperes, maga a nép, később legfeljebb „majd” arra hivatkozhat, hogy ő “akkoriban” sajnos semmit sem tudott a szíriai polgárháború szörnyűségeiről, de „majd” nagyon tragikusnak fogja tartani azt, ami a polgári lakossággal történt. Úristen mennyi halott és még ezek a szegény gyerekek is! Tényleg rendkívül tragikus, ami velük történt. Ők azonban csak jóhiszeműen bedőltek a gyűlöletet szító plakátoknak. Rengeteg volt belőlük szerteszét az országban. Szomorú, de másokkal is megtörtént már az ilyesmi. Legközelebb azonban majd jobban fognak figyelni.

Mi csak a plakátok utasításai szerint jártunk el! Adhat-e azonban ez az érvelés a résztvevők számára bármiféle felmentést?...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.