2016. szeptember 21., szerda

FIDESZESEK "VAGINA MONOLÓGJAI"

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.09.20.


...A lényeg – Bayer, Lázár, Kövér és mindegyik haknizó – szövegében az, hogy majd ők megrágják nekünk a falatot és beleköpik a szánkba. Gondolkodnunk sem kell (nem is ajánlatos), csak tegyük, amit mondanak.

Látszólag teljesen másról szól az, amivel folytatom a cikket, de én úgy gondolom, nagyon is szerves folytatása a kormány erőszakos akarnokságának. Ez pedig egy olvasónk néhány gondolata, amit a szerkesztőségünkbe küldött üzenet formájában osztott meg velünk. Idézem:

"A kérdéseim: ha ilyen szinten képtelen az ellenzék szerveződni és a maga módján erőt mutatni, akkor mi értelme van mindannak amit csináltok? Mi értelme van küzdeni/harcolni/kritizálni, ha ebből nem lehet tovább lépni? Mi értelme van addig magatokat/magunkat rombolni, amíg nincs egy olyan karakter a politikában, aki ezt az üvegtornyot le tudja dönteni, és aki mögé be lehet állni, akivel el lehet takarítani ezt a hömpölygő mocskot, ami az országot elárasztja? Miért ilyen böszme a magyar értelmiség, miért nincs több olyan akció amit a kétfarkúak szerveztek? Ezt is miért csak reakcióként teszik válaszul a Tudtad? kampányra, miért nincs akció, kezdeményezés és lendület a mocsokságokkal szemben?"

A kérdések egyrészről teljesen jogosak, meg másrészről is. Egy gond van vele. Nem nekünk kellett volna címezni, hanem ezek pontosan azok a felvetések, amelyeket mindenkinek, egyenként, a tulajdon fejében kellene rendbe raknia. Ez tipikusan az a kérdéssor, amire a magam részéről kérdéssel tudok csak válaszolni. Miért, te mit teszel? Azon kívül, hogy választ vársz a kérdéseidre, kedves honfitársam, magad mit teszel?

Nem gonoszságból írom ezt és nem is azért, mintha nem érteném pontosan a kérdező dühét és ne értenék egyet vele. Nagyon is értem és azt hiszem, mindannyian értjük. Azt gondolom azonban, hogy sokan tesszük a dolgunkat. Ki-ki azt, amire képes. Azt is gondolom, van értelme magunkat és az olvasókat is rombolni. Nagyon is van. Mi – Szalonnások – soha nem mondtuk, hogy pártot hozunk létre, vagy nyeregbe pattanunk és megrohamozzuk a nem-tudom-mit. Mi annyit vállaltunk, hogy napról napra fogjuk a híreket, amiken az olvasók többsége egy pillanat alatt átfut egyébként és szétszedjük atomjaira, mögé tesszük az összefüggéseket, mindezt érthetően – törekvéseink szerint olvasmányosan -, hogy aki egyébként bele sem gondolna a történtekbe, mert lekötik a napi küzdelmei, az is átláthassa: itt bizony őt becsapják, kifosztják, hülyének nézik.

Ha úgy tetszik, mi vagyunk az ellen-Bayer Zsolt, az ellen-kormánypropaganda. Mi nem azt akarjuk megmondani, hogy ki, mit és hogyan csináljon. Mi azt szeretnénk elérni – akinél lehet – hogy mindenki a saját fejével gondolkodjon és senkitől – a kormánytól, ellenzéktől és tőlünk se – várja, de ne is tűrje el, hogy megmondjuk, mit gondoljon, mit tegyen. Ez lenne a lényeg. Onnan kezdve már csak egy lépés a megoldás, a felnőtt, demokratikus társadalom. De odáig el kell jutni valahogy. A valódi ellenzék csak egy öntudatos, szabad társadalomból képes kinőni. Ez itt a melós vége, a trágyalapátolós, ásós, gereblyézős. De vetni csak jól megművelt földbe lehet.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.