2016. szeptember 26., hétfő

KÖZÖS JÖVŐNKET ROMBOLHATJA LE EZ A NÉPSZAVAZÁS

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KMÉRCE
2016.09.25.


A népszavazás a demokrácia ünnepe, ahol egy, az ország számára fontos, de nem egyértelmű kérdésben megkérdezik a nép véleményét – egy tartalmas kampány után, hogy minden ember szava számítson az adott ügyben. A mi október 2-i népszavazásunk nem ilyen lesz. A népszavazás nélkül is tudna döntést hozni a parlament vagy a kormány, a Fidesz kampánya semmilyen valós információt nem tartalmazott, semmilyen vitát nem folytattak, ami egy valódi kérdés eldöntéséhez kell. És az egésznek nem a polgárok közösségének megkérdezése a célja, hanem a kormánypárt legitimálása, szavazatszerzése.

De bárhogy is van, nekünk polgároknak meg kell őriznünk a méltóságunkat és tiszteletünket egymás felé. Még egy ilyen kampány után is kimondható: érthető a nemmel szavazó félelme, az igennel szavazó embersége, az érvénytelenül szavazó protestszavazata, a bojkottáló tudatos otthon maradása.

Mert a legnagyobb veszélyt nem a népszavazás eredménye jelenti számunkra, és még ha a legrosszabb véleménnyel is vagyunk a menekültek európai befogadásáról, akkor is biztosan kijelenthető, hogy az egymás hazaárulózása, az egymással szembeni békétlenség, az ország elveszejtésének kölcsönös vádja egy olyan kérdésben, amely nem dönt semmiről, borzasztó káros az országnak, amelynek együtt vagyunk lakói és polgárai.

De persze épp ez a népszavazás egyik célja, hogy a Fidesz politikájának központjába állított menekültkérdést minden ismertnél magasabb téttel ruházza fel, egyenértékűvé tegye az ország sorsával, majd egy áldöntés ajánljon ennek kapcsán, az áldöntést pártolókat pedig jó hazafinak, az áldöntést elutasítókat, sőt a dönteni nem akarókat is hazaárulónak bélyegezze. Hogy létrehozzon egy olyan barát-ellenség rendszert, amelyben később igazolni lehet a Fidesz kormányzását, jobban mondva, annak teljes hiányát. Ez a népszavazás egyetlen valódi tétje...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.