2016. szeptember 3., szombat

MAGYARORSZÁG LENNE A FIATALOK KÁNAÁNJA? - SAJNOS, A SZOMORÚ VALÓSÁG TELJESEN MÁS...

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.09.02.


Orbán Viktor szerint az új Európa a keletiekről fog szólni, mert a nyugat elveszti valódi értékeit. Erről többek között Tusványoson beszélt, hozzátéve, hogyha egy magyar fiatal szorgalmasan dolgozik, biztos jobban fog élni, mint a szüleik vagy mint nyugaton élő kortársai. Kár, hogy a miniszterelnök állításait nem támasztotta alá az égvilágon semmivel.

A szomorú valóság az, hogy nyugaton még mindig könnyebb kitörni az alsó társadalmi osztályokból, mint Magyarországon, így egyáltalán nem meglepő, hogy évről-évre egyre többen döntenek úgy, hogy a jobb élet reményében nyugatra vándorolnak ki. Sajnálatos módon jelenleg Magyarország nem képes olyan perspektívát nyújtani a fiataloknak, amely miatt érdemes lenne itthon maradni. Gazdasági értelemben hazánk jelenleg egyáltalán nem versenyképes, a bérek alig-alig közelítik a nyugatiakét, ráadásul egy olyan gazdasági környezetben, ahol mindent áthat a korrupció, aligha lehetséges valós előrelépés.

Orbán Viktor Tusványoson a nyugati világot temetve, kemény kritikával illette az Európai Uniót és annak politikai elitjét. Azt hangoztatta, hogy velük szemben Közép-Európa jelenti az új Európát, ugyanis itt még él az európai álom. A miniszterelnök egész pontosan azt mondta, hogy „ha szorgalmasan dolgoznak, akkor egy lengyel, egy cseh, egy szlovák és egy magyar fiatal biztosan jobban fog élni, és előrébb fog jutni, mint a szülei. […] Ez a nyugatiakra nem jellemző.

Orbán szavainak ellentmond az Oxfordi Egyetem legfrissebb nemzetközi összehasonlításon alapuló kutatása, amely szerint a magyaroknak a legkisebb az esélyük arra, hogy előrébb jussanak szüleiknél. Az index.hu által ismertetett, 32 országot érintő tanulmányban azt hasonlították össze, hogy mennyivel nagyobb esélye van egy felső középosztályból származó szülő gyerekének felső középosztálybeli munkahelyet kapnia, mint annak, aki a társadalmi, gazdasági spektrum ellentétes végén helyezkedik el...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.