2016. szeptember 6., kedd

MAGYARORSZÁG ÚJRAPROGRAMOZÁSA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.09.06.


Hogy a hal szaga és színe között mi a kapcsolat, nem boncolom most, de azt le kell hogy szögezzem, a fejétől bűzlik, nem is kicsit. Azt mondják, hogy a változtatás első lépése felismerni a problémát. Szerintem nagyjából az már megvan. Talán.

Magyarország 2.0? Először Magyarország 1.0-n kellene végigfuttatni egy alapos diagnosztikát, és megszabadulni az esetleges kártevő alkalmazásoktól. Sajnos a "rendszer visszaállítása korábbi időpontra” opciót kukázhatjuk – ezt 1989 óta többször is megpróbáltuk és egyszer sem lett jobb tőle.

Nincs mese, a merevlemezt le kell gyalulni, mert a káros programok nélkül a meglévő oprendszer már el sem indult. Egy korszerűbb oprendszert kellene telepíteni, mondjuk olyat, amelyik lehetőleg nem zabálja fel az erőforrásokat azelőtt, mielőtt egy egyszerű felhasználói programot indítanánk a rendszeren.

Igazából a felhasználói programokat is érdemes újragondolni, mint az MS Oktatás, MS Egészségügy, MS Vállalkozás, MS Energiapolitika, stb.

Kezdjünk egy BIOS frissítést, ahol a törvényhozást, az igazságszolgáltatást, és a végrehajtó hatalmat elválasztjuk egymástól. Ez lesz a keretrendszerünk. Miután ez megtörtént, én az
észt model alapján működő operációs rendszert raknám fel.

Mondjuk ebben a rendszerben már lehet, hogy nem kerregne annyit a merevlemez sem felesleges munkafolyamatokon görcsölve, és a programok sem akadnának össze olyan gyakran...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.