2016. szeptember 10., szombat

ORBÁN APOKALIPTIKUS LEVELE A HATÁRÁTKELŐ MAGYAROKNAK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.06.10.


A magyar miniszterelnök a népszavazáson való részvételre buzdítja azokat a magyarokat, akik egyébként nem szavazhatnak levélben, mert a kormány úgy látja jónak. Az írás mindenesetre apokaliptikus víziókat vázol.

A külföldön élő magyarokat is elérte a kvótareferendummal kapcsolatos propaganda, legalábbis elég sokan kaptak közülük levelet Orbán Viktortól, melyben a részvételre buzdít.

A magyar miniszterelnök levele a népszavazási részvétel fontosságára hívja fel a külföldi magyarok figyelmét, miközben egyébként a külföldön lévő, de magyarországi lakcímmel rendelkezőket a jogszabályok inkább elriasztják a voksolástól.

Ők csak a konzulátusokon vagy nagykövetségen szavazhatnak, személyesen. A kormány pedig sajnálja, ha valakinek ehhez száz kilométereket kell utaznia. A csak külföldi címmel rendelkezők, például a külhoni magyarok viszont levélben is leadhatják szavazatukat.

Az Index Svédországban és Hollandiában élő olvasóktól kapott visszajelzést, a Határátkelőnek Ausztriából jelezték, hogy kaptak ilyen levelet. Elvileg csak azokhoz jutott el, akik Magyarországról kijelentkeztek, külföldi állandó lakcímüket pedig bejelentették a népességnyilvántartásnál.

Akadt azonban olyan is, aki lakcímét Magyarországon töröltette, külföldi címet pedig nem adott le. Legalábbis ő így gondolta, a címét ugyanis a követség ismerte. Ott azért adta le, hogy el tudják postázni neki a gyerekének kiállított útlevelet. A címet állítása szerint kizárólag erre a célra adta le.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.