2016. szeptember 7., szerda

ORBÁN VIKTOR VAGYOK, A VAGYON NÉLKÜLI POLITIKUS

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: András
2016.09.07. 


Lőrinc egy lángelme, aki bármilyen üzletbe belenyúl, mindenhol sikeres. Csak meg kell neki mondani, hogy mikor, mit pályázzon meg, előtte milyen céget alapítson ezért, aztán már csak felül kell árazni a megnyert közbeszerzését, és már utalhatja is a lóvét.

“Hát persze, hogy el tudom ezt mondani minden körülmények között a magam teljes gátlástalanságában úgy, hogy közben a szemem sem rebben meg a nyilvánvaló hazugságtól. Nincs, és nem is volt vagyonom soha! Na, milyen szépre sikerült? Ugye hihető? Főleg annak, aki képtelen az agyát arra használni amire való. Ők az én szeretett szavazóim, akik mindent elhisznek nekem, csak mert arról akarják magukat meggyőzni, mennyire tévedhetetlenek.

Még hogy Mészáros Lőrinc gyűjti nekem a vagyont. Már a kérdés felvetése is mélyen belevág sötét lelkem azon rejtett zugába, ahol ott lapul ennek beismerése, de ezt nem fogja megtudni tőlem soha senki sem. Lőrinc egy lángelme, aki bármilyen üzletbe belenyúl, mindenhol sikeres. Csak meg kell neki mondani, hogy mikor, mit pályázzon meg, előtte milyen céget alapítson ezért, aztán már csal felül kell árazni a megnyert közbeszerzését, és már utalhatja is a lóvét. Hol van itt nekem szerepem? Lőrinc mindenre kapható, csak megszólalnia nem lenne szabad, mert akkor világosan látszik, hogy a kapát is fordítva használná a nevére íratott több ezer hektár földön, ha annak hasznosításáról kérdezik. De Lőrinc okosan tud hallgatni, és ügyesen kibújik a kérdések alól,  ha válaszol is, abban nem sok értelem van, de ez végül is csak felháborodást kelt, utána alig foglalkoznak vele. Pedig nagyon sikeres üzletember, már annyira szerteágazó a nevén levő gazdasági ágazatok száma, hogy alig győzőm a háttérből irányítani helyette az általam odaküldött emberek segítségével a felölelt területeket. Lőrincről tehát nyugodtan kimondhatjuk, hogy semmi köze hozzám, neki inkább a jó isten a segítsége, meg az a szép nagy hombár feje, ami annyira üresen kong.

Olyan régóta vagyok képviselő, hogy már szégyellem is magam amiért nem tudtam magam degeszre lopni ennyi idő alatt. Még egy székházat sem voltam képes eladni annyira szegény voltam, azt is a Lajos csinálta meg, aki azóta már gecinek nevez. De én ebben nem vettem részt, csak utasítást adtam rá, és az apám is csak egy kis részt kapott az eladásból befolyt összegből. Mikor először voltam miniszterelnök, akkor sem raboltam le a földeket Tokaj környékén, a feleségem nevén futott minden. Felcsút akkor még nem volt az ország főközsége, ide is csak pár milliárd jutott akkor még fejlesztésre. Sajnos az első uralkodásom még nem sikerült valami fényesre, a Várba sem tudtam beköltözni, de a koronát már a magam közelébe vitettem, egyszer hátha.

Ezen hatalomban eltöltött idő alatt is látszik mennyire nem gyűjtöttem vagyont, szerényen éltem, de majdnem belepusztultam a választás elvesztésébe. Miután kikezeltek elhatároztam, hogy ezután sem gyűjtök vagyont, és az országon sem állok bosszút, amiért nem választottak meg újra, hogy továbbra is szerényen élhessek. Ellenzékben ott segítettem az ország fejlődésének a lassítását, ahol csak tudtam. Mindenre volt megoldásom, amiről ma már nem beszélek, mert pont az ellenkezőjét csinálom. Pont kapóra jött a világválság, összehoztam egy népszavazást, amit azóta már utálok az ellenzéknek megengedni, és az ölembe hullt a hatalom. De továbbra sem gazdagodtam meg...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.