2016. szeptember 21., szerda

SIKERTELEN A CIGÁNYOK INTEGRÁCIÓJA, MONDTA LÁZÁR, MAJD ZSEBRE DUGTA A MILLIÓS ÓRÁJÁT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.09.20.


Lázár János, a magyar kormány második embere, kiállt egy lakossági fórumon, és közölte, azért nem kellenek menekültek, mert a cigányokat se tudtuk integrálni.

Migránsok százezrei (kétszázezer migráns Magyarországra osztása 5,4 millió befogadott menekültet jelentene uniós szinten, ezért nyilvánvaló hazugság Lázár Állítása; JA) jöhetnek Magyarországra, akikkel nem tudni, hogyan tudnánk együtt élni. – Hiszen 600 éve élünk együtt cigányokkal, akiknek nem tudtuk megoldani a problémáit – érvelt a politikus, aki később rátért a segélyek kérdésére is.”

Van-e szebb gesztus, mintha az ország második embere széttárja karját, csuklóján talán megvillan közben
milliós karórája, és 6 év kormányzás után közli, nem tudtuk megoldani. A kínzó kérdés az, hogy akkor mit sikerült?

Ugyanis a cigánysággal kapcsolatban két dolgot sikerült felmutatni a kormánynak az elmúlt 6 évben: Farkas Flóriánt és a szegregált iskolák törvényesítését. Persze akkor, ha nem számoljuk a növekvő szegénységet, a 16 évre levitt tankötelezettségi korhátárt, a munkaerőpiactól minden kutatás és vizsgálat szerint eltávolító közmunkát, a leépített közoktatást, a tönkretett szakképzést, és azt a szituációt, amelyben úgy van munkaerőhiány, hogy óriási a szakképzetlen munkanélküliség.

Faszán megoldották.

Tehát Lázár széttárja kezét, és közli, hogy az integráció sikertelen. És nyilván ebben igaza is van, hiszen amit el se kezdtek, nem történik, nincsen, az bizony sikertelen.


Az elmúlt 25 év politikájában ugyanis a cigányság felzárkóztatására, a szegénység csökkentésére, a szakképzésre, felnőttképzésre szánt pénzt rendre ellopták. Odaadták embereknek, akik zsebre rakták, cserébe pedig szállították a választásokon a cigányok egy részének szavazatait a pártoknak. Miközben a cigányság valós érdekeit képviselő párt nem nagyon járt a magyar parlamentben, de azt majd minden párt elmondja, vagy suttyomban odasúgja a rasszista választóknak, hogy “az integráció lehetetlen”. Ha nem így tennének, akkor a választók esetleg számon kérnék, hol vannak az eredmények...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.