2016. szeptember 12., hétfő

TIZENKÉT FURCSASÁG, AMI ARRA UTAL, HOGY A FIDESZNEK KELLEMETLEN A VIZOVICZKI-ÜGY

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.09.12.


Az Átlátszó forrásai szerint a nyomozás 2012-es megkezdése óta tisztában vannak a hatóságok azzal, hogy a diszkópápa hogyan kötelezte le a Hajógyári-szigeten működő szórakozóhelyeinek otthont adó kerülethez köthető egyes vezetőket. Szerkesztőségünk kérdéseire a Nemzeti Védelmi Szolgálat a Központi Nyomozó Főügyészségre mutogatott, az pedig azt válaszolta, hogy minden szükséges lépést megtett, amit kellett. Ez azonban messze nem az egyetlen furcsaság ebben a nyomozásban, ami arra utal hogy a Fidesznek kellemetlen a Vizoviczki-ügy. Összeszedtük, mi minden nem stimmel.

1., Sajtótájékoztatón kérte számon a Jobbik szeptember 1-jén, hogy mért nem hallgatták ki eddig a hatóságok Bús Balázst, mivel „az újabb tanúvallomások szerint a III. kerület polgármestere és helyettese is rendszeres vendégei voltak a diszkópápa szórakozóhelyein működő VIP-szobáknak”. Azokban a jobbikos politikus állítása szerint az óbudai vezetők ingyen bulizhattak, az alkalmanként 120-170 ezer forintos számlát nem kellett kifizetniük. Bús Balázs válaszközleményében azt írta, hogy lakossági zajpanaszok miatt valóban találkozott Vizoviczki Lászlóval, a többi állítást pedig visszautasította.

Az Átlátszó úgy tudja, hogy a Vizoviczki László és társai ellen folytatott nyomozás kezdete óta tudott az operatív cselekményeket – lehallgatásokat, megfigyeléseket – elvégző Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) és a nyílt eljárást lefolytató Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) olyan vallomásról, amelyben név szerint szerepel egy 2012 előtt is pozícióban lévő polgármester. Azt állították az illetővel kapcsolatban, hogy rendszeres juttatásként évi több tízmillió forintot kapott Vizoviczki Lászlótól, és hogy a vállalkozó szórakozóhelyeinek vendégszeretetét többször is élvezte.

Az NVSZ szerkesztőségünk megkeresésére ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség az illetékes az ügyben, onnan pedig azt válaszolták a kérdéseinkre, hogy amikor bűncselekmény gyanújára utaló adat jutott a tudomásukra, megtették a szükséges intézkedéseket. Hogy milyen lépésekről van szó, azt viszont nem tudni, erre vonatkozóan ugyanis semmit nem árultak el.

Vizó-dosszié

2012 februárjában indult az eljárás vesztegetés gyanúja miatt a Hajógyári-sziget és a belvárosi szórakozóhelyek urával szemben; őt és bizalmasát, egyben testőrét 2012. május végén fogták el. Ezt követte a rendőrök lebuktatása. A nyomozás során elkülönítették az eljárástól a költségvetési csalással kapcsolatos szálat. A vesztegetési ügyet zárt ajtók mögött tárgyalják Debrecenben, míg a másik eljárás a Fővárosi Törvényszéken zajlik.

Korábbi cikkeink a témáról:
Orbán Viktor a diszkópápa Vizó klubjában értékelte az öszödi beszédet 2007-ben
Az ügyészség szerint gyanúsítottként igazat mondott, a jobbikos tévének viszont hazudott Vizó bizalmasa
Felejlentéskiegészítést rendelt el a KNYF Rogán Antal állítólagos kenőpénze miatt
“Felfuvalkodott hólyag, akit elborít a pénz” – ez ment a Vizó-birodalomban a telefonlehallgatások alapján
Sokszor gyanakodtak a bankok pénzmosásra a Vizó-érdekeltségeknél
Liechtensteini cégbe mentették volna Vizoviczkiék a megmaradt vagyont
Az új pálmákat szívesebben tanulmányozta Vizoviczki, mint az elszámolásokat
Egykori testőréhez került Vizoviczki programajánló magazinja, a Flyerz

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.