2016. szeptember 28., szerda

TRUMP HAZUDOTT AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓKRÓL IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.27.


Donald Trump, aki ellen korábban rasszizmus miatt eljárás is indult (ahogy az első elnökjelölti vitában kiderült), nem első alkalommal állítja azt, hogy az illegálisok ölnek Amerikában és az ő bűnözésük fenyegeti az országot. Nem egy alkalommal megtette, hogy illegálisok által megölt emberek szüleit léptette fel a pódiumra.

Ez a többször eljátszott jelenet az Egyesült Államok történetének legsötétebb korszakait idézi. Az illegális bevándorlókat gyilkosokkal azonosította. Az eljárás akkor érthető igazán, ha Trump feketék által megölt emberek születit hívta volna fel a színpadra, ami a feketéket bélyegezte volna gyilkosnak.

Trump az első elnökjelölti vitában is előadta azt a hazugságot, hogy az illegálisok ölik meg az embereket az utcán: We have gangs roaming the street. And in many cases, they’re illegally here, illegal immigrants. And they have guns. And they shoot people. And we have to be very strong. And we have to be very vigilant.”

Ezzel szemben a valóság az, hogy az illegálisok sokkal kevesebb bűncselekményt, és még kevesebb gyilkosságot követnek el, mint a született amerikaiak. Felmérések bizonyítják, hogy az Amerikában élő mintegy 12 millió illegális nem veszélyes az amerikai társadalomra, ellenkezőleg: az illegálisok lakta környékek biztonságosabbak, mint bármely más környék.
Ennek oka, hogy az illegális emigránsok dolgozni és pénzt keresni jönnek Amerikába, ahogy ez igaz a magyar illegálisokra is. Nekik nem érdekük, hogy a legkisebb bűntényt is elkövessék, mert azonnal kitoloncolják és deportálják őket. Ezért egy illegális még arra is kényesen ügyel, hogy ne lépje túl a sebességet, nehogy megállítsa egy rendőr.
Illegálisok ott követnek el bűncselekményt, ahol belekeverednek valamelyik amerikai bandába. Ezen kívül a mexikói határhoz közeli részeken, ahol olyan illegálisok is vannak, akik nem dolgozni jönnek át, hanem a kábítószerkereskedelemben vesznek részt vagy az alvilág küldte őket. Ők azonban nem a 12 millió amerikai illegálishoz tartoznak...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.