2016. október 8., szombat

A BULIBÁRÓ FÜGGÖNYE

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.10.08.


Rogán bulibáró helikopterrel ment lakodalomba, aztán letagadta, majd félig bevallotta, aztán az újságírók kiderítették az igazságot, pedig nagyon szerette volna már eltüntetni a nyomokat.
A helikopter leszállópályájának nyomait eltüntető munkásokat főnökük megfenyegette, ha pofáznak,repülnek, jóllehet nekik nincs is helikopterük.
Idáig a történet, hogy aztán lesz-e folytatása, azt senki sem tudhatja, merthogy ez a Következmények Nélküli Ország, itt Bulibáró és társai, továbbá a hozzájuk tartozó celebek vígan rázhatják a rongyot, senki nem szólítja fel őket mértéktartásra, ami nem is csoda, hiszen a főnökük is ezt teszi - például strómanjával megveteti József főherceg majorságát Nárcisz névre hallgató kutyájának - kutyaólnak.
A másik fácánokat mészárol milliókért, történelmi nevek viselőivel, akik ugyan felettébb jól mulathatnak a látványon, mikor a parvenü kapaszkodik fel az uborkafára, de azt azért hagyják, hogy az ügy anyagi vonzatait veled fizettesse meg - érthetővé téve, hogy miért tart itt ez az ország, melynek elitje évszázadok óta ilyen: ostoba, gőgös, felelőtlen és rabló.

Azt divat most mondani, hogy ezt a rendszert nem lehet megdönteni, merthogy minden eszköz a kezükben van, én meg azt gondolom, hogy olyan ez, mint a pulóver, melyből ha egy szál fonalat sikerül elkapni , igen hamar fel lehet fejteni az egészet.
Ehhez persze az kell, hogy legyenek feslő fonalak.
Orbán rendszerében egyre több az ilyen szabad fonálvég, hát el kell kapni ezeket és rángatni kell szorgalmasan, egyszer csak megindul az egész.
És akkor ott áll majd ez az egész banda, a maga pőre valóságában, pucéran, gusztustalanul.
Néhány év múlva mindenki csodálkozni fog, hogy ez a primitív csőcselék hogyan tudta elbolondítani az országot.

Ezeket a dolgokat megérti az egyszerű ember is.
Ha azt mondod, ellopott négyszáz milliárdot, azt úgy kezeli, mintha azt mondtad volna: lelopta a Holdat az égről - számára elképzelhetetlen, értelmezhetetlen.
De helikoptert már látott és azt is tudja, hogy nem olcsó - másfél millió forintig még terjed a fantáziája.
Ezen el tud spekulálni, fel tudja magát idegesíteni, ez pedig a választásoknál drágább lehet a hatalomnak, mint egy komplett helikopter-flotta.

Lehet, hogy a mi Bulibárónk tulajdonképpen nagy szolgálatot tett az országnak?

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.