2016. október 9., vasárnap

A JOBBIK HALÁLOS MÉREG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.10.08.


Az ellenzéki kollaboráció és hazudozás olyan kétségbe esett javaslatokra indítanak tisztességes embereket is, mint például Kőszeg Ferenc, hogy Orbán leváltása érdekében akár a náci Jobbikkal is össze kell fogni. Orbán demokratikus úton való leváltásánál nincs fontosabb szempont, a hivatkozás szerint.

Orbán eltakarításánál valóban semmi nem fontosabb, de az áldozatkészséget nem a nácikkal való összefogással kellene kezdeni, hanem az egzisztenciális szempontokról való lemondással. Az álellenzék kollaborációjával megszerezhető évi 100 millió forintról kellene lemondani, nem a további elvszerűségről. Ebbe a helyzetbe ugyanis éppen az ilyen elvtelen megalkuvások vezettek.

Azzal kellene szembenézni, hogy Orbánt demokratikus úton nem lehet leváltani. Sem a Jobbikkal, sem a Jobbik nélkül. Ha ez eddig kérdés lehetett, akkor a népszavazás után ez már nem lehet kérdés. Orbán a népszavazás eredményét sem ismerte el. Nem fogja megengedni azt sem, hogy leváltsák demokratikusan. Nem teszi ki magát még egyszer egy ilyen bukás kockázatának.

Az ellenzék azért sem győzhet, mert éppen az elvtelenségével és a kollaborációjával hiteltelenné vált. A Jobbikkal való választási összefogás nem javítana, hanem rontana a maradék hitelén is. Ennek üzenete az, amit már amúgy is tudunk, hogy ezeknek a megélhetési kollaboránsoknak semmi gerincük, jellemük nincs, elvtelenek.

A Jobbikkal való összefogás eredménye az lenne, hogy a választásokat ugyan nem nyernék meg, viszont a Jobbikot a magukat liberális demokratának nevező pártok tennék végérvényesen szalonképessé. Ez akkora bűn lenne, hogy semmivel fel nem mérhető rombolást és pusztítást okozna.

A Jobbik taktikai okokból hangot váltott, megértették Vonával, hogy a nyílt antiszemita és rasszista, náci propaganda elzárja örökre a lehetőségektől. Orbán ugyanolyan náci, fasiszta és antiszemita, mint ő, csak ezt nem hirdeti nyíltan, ezért a Jobbik propgramját sikeresen megvalósíthatja, míg a nyílt nácizmussal nem juthat a hatalom közelébe.

Simicska igyekszik felhasználni a Jobbikot Orbán ellen, s ez cseppet sem tekinthető demokratikus szándéknak. Másik oldalról Németh Sándor és a Hit Gyülekezete akarja a Jobbikot megszerezni, és próbálja szalonképessé tenni. Erre utal a Vonával készült propagandaműsor, és Németh nyilatkozata is, hogy meg lehet bocsátani annak is, aki antiszemita volt, és ma már nem az.

Csakhogy Vona semmit nem változott, csak taktikát váltott. Nem megbánta, elismerte és bocsánatot kért, hanem letagadta. Ez nem "megtérés". De Németh Sándor azzal a hazugsággal próbálja elfogadtatni a Jobbikkal való összefonódást, hogy ezzel a Jobbik majd nem lesz antiszemita párt és ezért ez egy hasznos szövetség lesz...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.