2016. október 28., péntek

A PISZLICSÁRÉ HAZAÁRULÁS ÉS A HAZAFIAS ELLENÁLLÁS

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Aczél Gábor
2016.10.28.


Nem esett szó sem az október 23-ai nemzeti ünnep történéseiről, sem a szélenergiáról, mi több, a miniszterelnök egyetlen mondatra se méltatta, ami közvéleményt az előző napon felkavarta, amitől zengett az internet. Pedig hát a sameszai elé tehették volna, mert a hét legfontosabb belpolitikai eseményei közül ez a szörnyűség vitte a prímet, s a rendőrgyilkos náci vénségre vonatkozó bejegyzések közül száznál jóval többen osztották meg ezt az egyetlen egyet.

Ha péntek, akkor Orbán-interjú, publikálta ma reggel a már Orbániát szolgáló origo.hu, amelynek tudósítása szerint a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Orbán Viktor az immár hagyományos péntek reggeli interjúját adta, valójában azonban Orbániának egy erre a célra, ebben az időben – immár valóban hagyományosan – neki fenntartott mikrofonállványnak beszélt.

Hogy mit, azzal még várjunk egy kicsit.

Előbb tudjuk meg, mit várt tőle a voltaképpen általa eltulajdoníttatott origo.hu tudósítója! Azt várta, hogy a kormány feje értékeli majd az október 23-ai nemzeti ünnep történéseit, meg azt is, hogy az államfő visszaküldte a Háznak a szélenergiáról szóló törvényt.
Újságíróként feltételezte még, hogy a kormányfőt az interjúban alighanem kérdezik.

Merthogy ez az interjúkészítés szabálya.

Várta tehát a kérdést – egyebek között – az előző napi kormányinfón elhangzott bejelentésről, arról tehát, hogy „megszűnhet a letelepedési kötvény rendszere, ami a Jobbik követelése volt, de a kormány elválasztaná ezt a kvótareferendumot követő alaptörvény-módosítás megszavazásának kérdésétől”, hiszen a bejelentés fogadtatása legalábbis árnyaltnak tekinthető. („Holmi irreveláns, bagatell, banális, mellékes, apró-cseprő, csekély, csip-csup, piszlicsáré, pitiáner, piti, kevésbé fontos és kevéssé fontos, azaz egyáltalán nem fontos, nem jelentős, nem lényeges, nem is lényegbe vágó, még kevésbé kiemelkedő ügyet összekötni valamely össznemzeti üggyel nem csupán kisszerűség, hanem, ne fogja vissza magát minisztereink miniszteriális minisztere, mondja ki nyíltan: protokollárisan illetlenség, ismeretelméletileg értetlenség, hontudatosan fogalmazva pedig hazaárulás” – kommentáltam például én).

És feltételezte, hogy „a miniszterelnöki rádióinterjú témái között – sok más mellett – bizonyára szó esik a bőnyi rendőrgyilkosságról” is.

Nos, nem esett szó...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.