2016. október 22., szombat

A ROBBANTÁS MEG A ROBBANTÓ

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2016.10.22.


Elöljáróban egyszer s mindenkorra szögezzük le, bármilyen robbantó és robbantás első számú közellenség, akárhogyan is interpretálják őt és cselekedetét tettének elkövetése után! Mégis szóvá kell tenni azokat az anomáliákat, melyek a 2016. szeptember 24-én történt körúti robbantást és elkövetőjét övezik. Nem csak a szakma iránti tisztesség, de a közvélemény érdeklődése iránti megbecsülés is ezt kívánja.
 
A robbantásról
 
Ténykérdés, hogy robbantás történt, ha nem is mindent pusztító, nagy erejű, de mindenféleképpen romboló hatású, dolog és személy elleni támadás, súlyos következményekkel járó bűncselekmény. E tekintetben ugyan nem hasonlítható sem a párizsi, sem a brüsszeli robbantásokhoz, de mégis ki kell mondani, hogy nem lehet bagatellizálni az ilyen cselekményeket, a túlzott óvatosságnak és reakciónak inkább helye van, mint a lekicsinylő, kézlegyintő reagálásoknak!
 
Ténykérdés, hogy nem professzionális, alaposan tervezett és kigondolt, technikai eszközökben is kifinomult, elektronikailag védett, távolról biztonságosan és védetten végrehajtott, szervezett cselekményről van szó, a rendelkezésre álló összes adatot figyelembe véve kimondhatjuk, az egész történet mégis csak amatőr.
 
Azt gondolnánk, hogy mindezek megkönnyítették az illetékes felderítő és nyomozó hatóságok munkáját, pedig éppen ezek a körülmények azok, melyek szakmailag egyben meg is nehezítették!

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.