2016. október 15., szombat

AMIKOR A FÜTTYKONCERT ELEV ESZÍTI FÜTTY JELLEGÉT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.10.14.


Olyan irányból támadják mostanában Orbán Viktort, ahonnan nem várhatta. Úgy tűnik, nem tolerálják a focidrukkerek a csilli villi stadionokat, melyeket olyan közpénzekből építtetett a miniszterelnök, melyek elveszítették közpénz jellegüket (magyarán TAO pénzekből). A sportközvélemény egyébként is forrong, hiszen a Magyar Olimpiai Bizottság elvesztette független jellegét, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pedig szeretné, ha legalább közvélemény-kutatással igazolná a magyar kormány, hogy a magyar lakosság teljes mellszélességgel kiáll a budapesti olimpia megrendezése mellett.Füttyszó is volt, nem csak sípszó az új MTK stadion avatóján. Megkapta a magáét a klubelnök Deutsch Tamás és Orbán Viktor miniszterelnök is, hiszen kínos füttykoncert köszöntötte őket ezen a felemelő estén. Komoly maflás ez Orbán Viktornak azt követően, hogy a Fradi „ékszerdobozának” avatóján is hasonló galádságot követtek el ellene a foci legavatottabb szakértői, akik úgy küldték el melegebb vidékre a miniszterelnököt, ahogy a legutáltabb játékvezetőkkel szokás. Az ünnepi beszédében a szokásos panelekben fogalmazó kormányfő valószínűleg magában épp olyan jókat kívánt az őt nyíltan kritizáló tömegnek, mint fordítva, ám ezzel a dolognak nem lesz vége.

Nem ez az első alkalom ugyanis, hogy nyilvános szereplései fogadtatásában egy platformra kerül ősi ellenségével,
Gyurcsány Ferenccel. A volt kormányfő is kénytelen volt fújolások és harsány „Gyurcsány takarodj!” rigmusok kereszttüzében beszédet mondani különböző nyilvános eseményeken. Ilyen a megosztó személyiségek sorsa! – tárhatnánk szét a kezünket, ám a DK elnöke ezt láthatóan el is fogadta, míg a jelenlegi miniszterelnök nehezen viseli az ellenvélemények ilyen látványos megnyilvánulását. Önmagában valahogy helyre kell tennie a dolgokat, hiszen fel kell oldania azt a látszólagos ellentmondást, hogy ha 3,2 millióan rá szavaztak a kvótanépszavazáson, akkor honnan a bánatból veszi a bátorságot néhány száz fociszurkoló, hogy kifütyülje őt?

"Az MTK stadionjában felharsanó figyelmeztető füttykoncert persze annak is szólt, hogy a miniszterelnök kedvenc felségterületét, a sport világát is autokratikus módszerek segítségével kívánja a saját képére formálni".

Itt jön képbe az a legenda, mely szerint a vezérnek már nem merik megmondani az igazságot az alvezérei. Leszeget fejjel bandukolnak mellette, és mindig azt mondják a kérdéseire, amit a miniszterelnök hallani szeretne. Ez rendben is van mindaddig, amíg ki nem derül, hogy messze nincs elegendő támogatottsága a nem szavazatoknak a népszavazáson, amit már hetekkel korábban tudni lehetett, vagy hogy füttykoncerttel és nem hangos „Éljen Orbán Viktor” kiáltásokkal köszönik meg az MTK szurkolói, hogy új létesítménnyel ajándékozta meg őket. A nép fia elveszti nép fia jellegét, vagyis fogalma sincs arról, miként vélekedik az ország dolgairól és őróla az ország lakosságának többsége.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.