2016. október 19., szerda

EZ A LETELEPEDÉSI KÖTVÉNYPROGRAM: OROSZ BŰNÖZŐK KARIBI ERKÖLCSI BIZONYÍTVÁNNYAL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.10.18.


Ezekről ne maradj le!
 
Egy negyedszázad  alatt akármibe fogott a Quaestor, óriási bukás lett (444)
Hatból két régióban nyert Mészáros cége a gigatenderen (Átlátszó, MNO)
Nem árulja el a BÁH honnan szerzik erkölcsi bizonyítványukat a fizető bevándorlók (MNO)


Ha van 3 perced:
25 év alatt akármibe fogott a Quaestor, óriási bukás lett
A Quaestor évtizedes csalása, ami az okozott kárt tekintve a valaha volt legnagyobb pénzügyi bűncselekmény Magyarországon, nagyon ködösnek tűnik. Pedig nem volt túl bonyolult a modell, hasonlóan működött, mint a piramisjátékok. Csakhogy a Quaestor megbízhatónak tűnt: országosan működő fiókhálózata volt, több hatóság ellenőrizte, közös üzletei voltak az állammal. A nyomozati iratok alapján világos: a felügyeletnek látnia kellett volna a csalások nyomait.
(444, Figyelő)
 
Hatból két régióban nyert Mészáros cége a gigatenderenTavasszal a Nemzeti Fejlesztési Programiroda hat régió közműhálózatainak kivitelezésére és fejlesztésére írt ki egyenként 70 milliárdos tendert. A hatból kettőt nyert el Mészáros cége, de a Duna-Aszfalt tulajdonos Szijj László is részt vehet a négy évig garantált megrendelések kivitelezésében. Az Együtt  az OLAF-hoz fordul, mivel úgy látják az alapcéllal ellentétben nem a kis- és középvállalkozásokat hozta helyzetbe a kiírás. (Átlátszó, MNO)
 
Nem árulja el a BÁH, honnan szerzik erkölcsi bizonyítványukat a fizető bevándorlókA Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal közölte, eddig 7559-en kaptak letelepedési jogosultságot vagy engedélyt a kötvényprogram indulása óta, és azt is, melyik országokból érkeztek. Ugyanakkor nem ad ki adatokat arról, melyik országból szerezték be erkölcsi bizonyítványukat, pedig volt már példa arra, hogy egy büntetett előéletű orosz állampolgár  karib-tengeri adóparadicsomból szerzett ilyen okmányt. Közben a Jobbik a program felfüggesztéséhez kötötte az alkotmánymdosítás támogatását. (MNO,Index)
 
Egyelőre simán hozzájuthatunk egy SIM-kártyához név nélkülA Nagykörúton szinte bármelyik GSM boltba besétálva lehet venni olyan SIM-kártyákat, amik előre aktiváltak. Ha a feltöltőkártyát olyan helyen vesszük, ahol fizethetünk készpénzzel, akkor anonim módon használhatjuk a telefonszámot. Ettől még nem kell attól félni, hogy a terroristák logisztikai központjává válunk. Jellemzően a szexiparban dolgozók és az alvilági körök vásárolnak ilyen kártyákat, ami önmagában is elég gáz. (Átlátszó)
 
Bíróság előtt a spanyol Néppárt körüli korrupciós hálózat ügyeiSpanyolországban 9 évnyi nyomozás után elkezdődött az ezredforduló legnagyobb korrupciós ügyének a tárgyalása, ami a jelenleg korlátozott hatáskörrel kormányzó Néppárt és az ország nagy cégeinek együttműködését tárgyalja. Francisco Correa, az ügy egyik kulcsfigurája, aki többek között 2-3%-os „sikerdíjért” közvetített a közbeszerzéseket megnyerni vágyók és a döntéshozók között. Kérdés, lesznek-e politikai következmények. (Világtérkép)

Ha van még két perced:
 
A Liget-projekt része lesz a Dózsa György úti 800 gépkocsinak helyet adó mélygarázs. A tervezésre vonatkozó közbeszerzés tárgyalásos volt, 216 millióba fog kerülni. (Átlátszó)
 
Matolcsy botrányai közepette felmerül a kérdés, ki a felettese a jegybank elnökének? Úgy tűnik, a válasz az, hogy senki: az őt kinevező köztársasági elnök sem intézkedhet vele szemben. (ATV)
 
Feloldotta az Európai Bizottság a három éve tartó, 70-80 közúti projektet érintő kifizetések befagyasztását. De folytatják a jelenlegi finanszírozási időszak irányító és ellenőrző rendszerének vizsgálatát. (Napi)
 
A romániai korrupcióellenes ügyészség, a DNA hatósági felügyelet alá helyezett egy érseket, akit többek közt azzal vádolnak, hogy olyan területre vett fel uniós támogatást borszőlő termesztésre, ahol nincs is szőlő.(444)
 
A BME korábban 300 ezer forintot akart kérni azért, hogy kiadja a HÖK-ösök fizetésére vonatkozó közérdekű információkat. Másodszor is pénzt akartak, de rossz e-mail címre válaszoltak. (Átlátszó Oktatás)
 
A Budapest Gyógyvizei és Hévizei Zrt. szerint nem jár majd fakivágással a Csillaghegyi strandnál tervezett műanyag borítású sípálya megépítése. (Vastagbőr)
 
A fogadási viselkedésből gyanús lett a FIFA-nak, hogy megbundázhatták a Litvánia-Málta vb-selejtezőt. Az utolsó húszpercben tett fogadások egybeesnek az utolsó 15 percben kialakult eredménnyel. (Blikk)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.