2016. október 14., péntek

HAZUDIK-E FRIDERIKUSZ SÁNDOR

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.10.13.


Sokan felteszik most ezt a kérdést, miután Friderikusz Sándor nevezetes interjúja után Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ATV tulajdonosa két mondatban meghazudtolta őt.

Friderikusz Sándor ezt mondta Némethről:

„Május közepén más ügyben beszélnem kellett Németh Sándorral, aki váratlanul azt kérdezte tőlem, hogy én Orbán Viktor vesztét akarom-e. Szó szerint ezt és így kérdezte. Nem értettem már a kérdésfelvetést sem, így elmagyarázta, hogy ő eltúlzottnak találja azokat a kritikákat, amelyekkel a műsorban rendszeresen illettük Orbánt és a kormánya működését.”

Németh Sándor a Facebook oldalán erre így reagált:

"Két mondat Friderikusz Sándorhoz

Kedves Sándor, miért adsz a számba olyat, amit soha nem mondtam neked? Nem kértelek számon azért, mit gondolsz Orbán Viktorról, vagy bárki másról és mindig tiszteletben tartottam az álláspontodat és meggyőződésedet, akkor is, ha nem értettem vele egyet.

Üdvözlettel, Németh Sándor"

A két egymásnak ellentmondó állítás után után felmerül a kérdés, ki nem mond igazat? Az egyházi vezető, lelkész, ATV-tulajdonos vagy a televíziós személyiség?

A kérdés megválaszolásához talán közelebb visz, ha elmondom: idén nyár elején, nem sokkal azután, hogy Friderikusz Sándor műsorát a Népszabadsághoz hasonlóan megszüntette az ATV tulajdonosa, találkoztam New Yorkban Friderikusz Sándorral. A beszélgetésünk alkalmával Fridi ezt a történetet, szóról szóra ugyanígy elmesélte.

Elmondta, hogy Németh Sándor kérdőre vonta a műsorával kapcsolatban, hogy "Orbán Viktor vesztét akarja-e"? Friderikusz nem is értette, mint elmondta, mert valakinek a "vesztét akarni" azt jelenti, hogy haljon meg. Hogy feltételez ilyet Németh Sándor. Egy négy évre megválasztott miniszterelnök leváltását kívánni viszont nem egyenlő azzal, hogy valakinek a "vesztét" akarják.

Ezért megerősíthetem, hogy Friderikusz Sándor már idén júniusban is ugyanígy, ugyanezekkel a szavakkal mesélte el ezt a történetet, amely akkor még friss volt. Nem utólag találta ki. Még Németh Sándor szavait is pontosan idézte, és azon elmélkedett, hogy Németh mennyire nincs tisztában a szavai értelmével.

Ez bizonyítja, hogy Friderikusz nem kitalálta, amit mondott. Németh Sándor viszont "keresztény lelkész", egyházi vezető létére képes a szemébe hazudni. Ehhez annyit tennék hozzá, hogy még soha egyetlen alkalommal sem tapasztaltam, hogy Friderikusz Sándor ne mondott volna igazat, esetleg becsapott volna. Ezzel szemben Németh Sándorral három éve pereskedek különböző bíróságok előtt, mert egy hamis 6-os kartonnal ügynökvádat fogalmazott meg ellenem, és folyamatosan hazudik...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.