2016. október 19., szerda

HOGY SEMMIZHETTE KI KÉT ÉVTIZEDEN ÁT A QUAESTOR A MAGYAR ELŐFIZETŐKET AZ ÁLLAM SZEME LÁTTÁRA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.10.18.


A 444.hu-n Kasnyik Márton írt hosszú cikket arról, hogy a Quaestor tehetségtelen vezetői milyen ócska trükkökkel pótolták vissza az önkormányzatok, a kisbefektetők pénzéből, a szinte mindig veszteséges vállalkozásaikba tolt óriási összegeket. Hogy Tarsoly Csaba személyesen milliárdokat vehetett ki a cégből, ahol egyébként minimálbér mellé, készpénzben, adót csalva fizették ki a béreket.

Mindezt 1998 óta, és azóta egyetlen egy bankfelügyeleti vizsgálat, az adóhatóság egyetlen egy vizsgálata sem buktatta meg a céget, amelyet végül maga alá temetett piramisjáték-szerű működése.

Így tűnt el a több tízezer kisbefektető, az állami cégek, önkormányzatok vagyona összesen mintegy 210 milliárd forint értékben. Csak azok a szerencsések menekülhettek meg, akik épp kivették a pénzüket a csőd napján. Mint az ügyészségnél korábban sofőrként és kézbesítőként dolgozó férfi, aki 200 milliót vett ki, vagy mint a Quaestor vezetőjével jó barátságban lévő Szijjártó Péter külügyminisztériumához tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház.

És hát tudjuk, a Quaestor-vezér állami üzletekbe fogott, miniszterekkel parolázott, az MLSZ elnökségében ült, focicsapatot vitt, a magyar politikai elittel ápolt jó kapcsolatot. Titkára Polt Péter legfőbb ügyész lányával járt például.
Hogyan lehetséges az, hogy az elmúlt 26 év nagy üzleti csalásai után az állam felügyeleti szerveinek ellenőrzése mellett még mindig lehet ilyen csalássorozatokat csinálni, emberek életét tönkretenni, embereket az öngyilkosságba hajszolni?

Miért csak egy 2015-ös, újfajta ellenőrzésen bukott meg a Quaestor, hogyan lehet úgy átverni felügyeleteket és hatóságokat évtizedeken át, hogy egyszerűen egyik számláról a másikra utalnak pénzeket?


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.