2016. október 14., péntek

ÍGY LETT BELŐLEM HATÁRÁTKELŐ

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Susanne
2016.10.14.


Bő egy hónappal ezelőtt olvashattátok Susanne írását arról, miként vágott neki 58 évesen Angliának, hogy szezonális munkát végezve próbáljon meg boldogulni. Akkor elég sok kérdés felmerült, amire most válaszolt, én pedig úgy gondoltam, hogy érdemes önálló posztként megjelentetni, még akkor is, ha nem klasszikus értelemben vett határátkelős poszt, sokkal inkább azt az utat mutatja meg, amíg valaki eljut addig, hogy elindul. A képeket is tőle kaptam, Cipruson készültek, hogy miért, az a poszt végén kiderül.

„Olvastam a sok hozzászólást és köszönöm mindenkinek, aki reagált. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan lesznek. Hálás vagyok minden bátorító szóért, mert rám fér és sokat is segít. Bizony nem könnyű így, ennyi idősen a helyzetem.

Az egyik hozzászólásban hangsúlyozták, hogy szakmát kell tanulni, jó szakmát. Ezzel egyetértek és azzal is, hogy manapság az érettségi annyit ér, mint régen a 8 általános, vagyis csak alap.

A közgázban három szakmát kaptunk az érettségivel, milyen kár, hogy ez engem nem érdekelt és eszem ágában sem volt ezek egyikében elhelyezkedni. A MAFILM-nél 2 évig tanultuk a szakmát, a filmgyárnak volt saját képzése, gyakornoki rendszerben. Utána vendéglátóztam, az is egy szakma.

Aztán megtanultam egy újabbat, ez a kommunikáció, amikor bárhol, bárkit, bármikor meg tudok szólítani és aztán jött a kereskedelem és a közvetlen értékesítés.

Dolgoztam bankban, telesales, telemarketinges munkakörben. Ez is egy szakma. Ma már külön oktatják a call center, ügyfélszolgálatos szakmát is. Ez utóbbiakról nincs papírom, csak profi módon tudom csinálni.

Azt szoktam mondani, hogy én abból élek, hogy beszélek. Stílus, szókincs  adott, egy kis humorérzék is, némi öniróniával megspékelve, ami soha nem árthat az életben. Ezzel jól is lehet keresni.

De eljön az a pillanat, amikor nem tud az ember még csak rá se nézni a telefonra. Különben a fejemen egy headsettel, meg a szemüveggel pont úgy néztem ki, mint egy felszerszámozott ló és néha úgy is éreztem magam. :))... "

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.