2016. október 20., csütörtök

ISMÉTELGESSÜK, HOGY BRÜSSZEL IS MEGÉRTSE: FEHÉRGALLÉROS BŰNÖZŐKKEL ÜZLETEL AZ ORBÁN CSALÁD

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.10.19.


Miközben évek óta azon küzdenek az állam illetékes, kézivezérelt intézményei, hogy valahogyan betiltsák – lehetőleg végérvényesen – az Orbán Viktor nevű egyén háza előtti-körülötti demonstrációkat, itt a nap, a hét, az év híre by Magyar Narancs: egy olyan arab befektető vette meg az Orbán Cinege utcai házával szemközti villát és a hozzá tartozó telket, aki a gyanú szerint terroristák pénzét kezelte, és akit az Interpol most is köröz.

Az újegység kedvéért ne legyek rest felsorolni: a milliárdos szaúdi férfi bankját (Bank of Credit and Commerce International) a többi közt csalással, pénzmosással, vesztegetéssel, fegyverkereskedelemmel, terrorizmus támogatásával (!), nukleáris technológiával való kereskedéssel, valamint prostitúcióval és illegális bevándorlás elősegítésével (!) vádolják – írja a magyarnarancs.hu.

A főszereplő és a szerencsés villatulajdonos (akit a TEK ugyanúgy fog védelmezni ezután, mint az érinthetetlen félistent?)
Ghaith Pharaon, a bank egyik vezetője és egyben leghíresebb strómanja, a nagypályás milliárdosról a lap holnapi nyomtatott kiadásában részletes portré is megjelenik.

Akinek a rengeteg elkövetett disznóság után – a jelek szerint – Magyarországon bejött az élet. Bár az értékes, jó helyen fekvő ingatlan(oka)t jogilag nem Pharaon, hanem egy hozzá köthető cég vette meg, nem árt tudni, hogy egyik cégének közös vállalkozása van a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, ráadásul a seregélyesi Zichy–Hadik-kastélyt is egyik áttételesen birtokolt cége szerezte meg. Fotózták seregélyesi falunapon, szóval nem csalás, nem ámítás: ezt az embert nem csak beengedték Magyarországra, de kormányzatilag-családilag szívesen üzletelnek is vele.

A
Heti Válasz írt arról korábban, hogy a Forbes magazin 2008-ban a világ tíz legkeresettebb fehérgallérosa közé sorolta az amerikai pénzintézetek bedöntése miatt sokáig az FBI által is körözött Pharaont. Egy 2002-es francia parlamenti jelentés úgy írja körül, mint aki kapcsolatban áll a terrorszervezetek – köztük az Al-Kaida – által is használt iszlám pénzügyi hálózattal.

Orbán családja Tiborcz István vő révén kapcsolódik a bűnöző-gyanús arabhoz: két üzlettársát a szépreményű kivilágító mesterrel fotózta le a Magyar Narancs a
Gresham-palota teraszán, amint éppen tervrajzokat nézegetnek. Másfelől miután egy közvetve Tiborczhoz köthető cég szerezte meg a Postabank József nádor téri székházát, azt szépen tovább is passzoltak kinek másnak, mint a Ghaith Pharaon nevű szaúdi olajmilliárdosnak. Aki ezzel a nagyszerű áprilisi üzlettel már a sokadik kastélyt szerezte meg Magyarországon. Mostmár kijelenthetjük: az Orbán nevű szomszédságának felvásárlásával kerekded egésszé fejlődött ez a szép történet...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.