2016. október 9., vasárnap

KIVÉGEZTÉK A NÉPSZABADSÁGOT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.10.08.


Kinyírták Magyarország legnagyobb baloldali újságját, a szimbolikus jelleggel bíró Népszabadságot. Nem kétséges, hogy Orbán megszerezte az újság feletti uralmat, és az ő utasítására szüntették meg puccsszerűen a Népszabadságot.

Az új kiadó által kiadott közlemény minden szava hazugság. Miért vette meg valaki, ha nem tudja finanszírozni a veszteséget? Nem most tudta meg, hogy mibe kerül az újság fenntartása. A közlemény szerint a Népszabadság előfizetőinek azt ajánlották fel, hogy a kiadó másik lapjára fizessenek elő, az előfizetéseket oda irányítják át. Ez bizonyítja, hogy a Népszabadság nem fog újraindulni.

Egy lapot akkor sem állítanak le, ha át akarják alakítani. Az átalakítás és tervezés alatt a lap folyamatosan megjelenik. A rádiónak szólnia kell, a lapnak reggel meg kell jelennie, ez az alapvető sajtómorál része. Az olyan újság, amelyet puccsszerűen leállítanak, azt soha többé nem fogják újraindítani.

Nagyon egyszerű, hogy mi áll a háttérben. Orbán két lépésben szerezte meg a lapot, azzal a szándékkal, hogy kinyírja. A Mediaworks Zrt. "Mészáros Lőrinc", vagyis Orbán Viktor kezébe kerül, de mielőtt ezt formálisan közölnék, nyilván a belső megállapodás értelmében, a Népszabadság kivégzését még a Mediaworks-re bízták. A piszkos munkát végezzék el ők, mielőtt átveszi a tényleges tulajdonos, "Mészáros" valamelyik cége.

Ennek aljasságával lehet összefüggésben, hogy a Népszabadság felszámolásával egyidőben távozik a cégtől a vezérigazgató, akinek talán felfordult a gyomra ettől, és nem volt hajlandó a nevét adni ehhez az aljas eljáráshoz. A Népszabadság kivégzése azt jelenti, hogy Orbán elhatározta a viszonylagos sajtószabadság felszámolását is. A NER szorosabbra vonja a centrális erőteret.

Az ügy politikai része nyilvánvaló, Orban fasiszta diktatúrája felszámolja az ellenzéki hangvételűnek mondható médiát. Korábban megírtuk, hogy megbízható források szerint a nyár elején Orbán utasításba adta, hogy december 31-ig némíttassák el a NER-t kritizáló hangokat és helyezzék teljes kontroll alá az egész magyarországi médiát.

Tudomásunk szerint az Orbán Viktor házi díszzsadajának számító, az Orbán pénzén terjeszkedő Köves Slomó és a nevéhez köthető Brit Media sem fizeti már rendesen a 168 Óra újságíróinak fizetését. Idő kérdése lehet, mikor jelentik be ők is, hogy nem tudják fenntartani az általuk megvett és Orbánnak átjátszott médiumokat. Gazdasági kényszernek és megfontolásnak álcázva számolják fel a tradicionális liberális és baloldali médiumokat.

Orbán és Erdogan között a brutalitásban van csupán különbség, egyelőre. Nem úgy rohanják le a szekesztőségeket, mint Erdogan. Orbán ezt csak a Norvég Alapítvány esetében rendelte el. Megzsarolják a tulajdonosakat, megszerzik és gazdasági okokra hivatkozva megszüntetik az ellenzéki hangokat. Orbán Észak-Koreává teszi a magyar Tündérországot. Az emberek egy mesterséges világot kapnak, aminek köze sincs a valósághoz. A propagandára épülő rendszer a nácizmus találmánya.

A Népszabadság megszüntetése a diktatúra eddigi legdurvább lépése. Nincs esélye a többi ellenzéki médiumnak sem a túlélésre, arra pedig senki nem számíthat, hogy a szabadságszerető magyar nép majd utcára vonul a diktatúra ellen a sajtószabadság miatt. A Népszabadság nem ennivaló. Az értelmiség saját kis projektjeit és a túlélését tartja szem előtt, és asszisztál a fasiszta diktatúra minden aljasságához.

Abba most még bele sem gondolunk, hogy a fasizmuson túl mit jelent ennek a nagy múltú lapnak a bezárása és megszüntetése. Micsoda történelmi múlt, szellemi tőke, érték halmozódott fel ott az elmúlt évtizedek alatt. Minden értesítés nélkül tettek egyik napról a másikra újságírókat az utcára, kollégákat, akiket megszűrnek, és két lépésben szélnek eresztik őket.

"Mészáros Lőrinc" miniszterelnök pedig a megyei lapokon keresztül fogja manipulálni a lakosságot. A Népszabadság megpuccsolása és kivégzése egyértelművé tette a zsarnok szándékait. Ha ezt is szó nélkül tűrik a magyarok, semmi nem állítja meg a felcsúti szörnyeteget a koncepciós perekig és az internáló táborokig. Ez az a pont, amikor nem lehet tovább hazudozni, hanem szembe kell nézni a ténnyel, hogy ez az ember életveszélyessé vált.

Hat éve írjuk, hogy vér fog folyni, mert egy ilyen diktatúra ellen fellázad a nép. Orbán gyilkolni fogja saját népét, a népe pedig őrjöngve fog pusztítani. El kellene ezt kerülni, mindazzal, ami ezzel jár. Ilyen esetekben kell meghúzni a határt, mert aztán késő lesz. Az ellenzéki pártoknak egy ilyen durva akció után megint csak ki kellene vonulniuk a parlamentből, és megszüntetni a kollaborációt. De nekik fontosabb a pénz.

Gyalázat. Nem Orbánnak, mert róla tudható, hogy kicsoda, és az is, hogy még mivé lesz. Azok gyalázata, akik ezt eltűrik. Először az aljas, pénzimádó, korrupt ellenzéket kellene eltakartani és megvonni tőlük minden bizalmat, mert ők azok, akik az országot Orbán kezére játsszák. Üzenjük Bolgár Györgynek is, hogy ez nem diktatúra...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.