2016. október 1., szombat

KÖRBEÉRT A SZAKADÉK, AMIT SZORGOS MUNKÁVAL MAGUKNAK ÁSTAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.10.01.


Potens parlamenti ellenzék hiányában a kormány kénytelen szétverni önmagát. Most nagyjából ezt láthatjuk és a felismerést követő esztelen kapkodást. Pánik van, rémület és eszelős próbálkozás, hogy visszafordítsák az eseményeket. Mindezt úgy kellene kivitelezni a kommunikációs stábnak – ugyanis régen nem országvezetés zajlik, kizárólag kommunikáció – hogy ne kelljen Orbán Viktor szemébe mondani: ez nem megy, főnök.

A kapkodás mindig hibákat szül. Ha ráadásul szakmailag és szellemileg is olyan emberek kerültek kulcspozícióba, akiknek a földigiliszta szintje is megugorhatatlan magaslat, akkor még vicces is. Akkor is, ha egyébként végtelenül dühítő és siralmas.

Holnap szavaz, aki akar. Az érvényességhez 4 136 313 embernek kell elmennie vasárnap szavazni és kivétel nélkül mindenkinek érvényes szavazatot kell leadnia. Külhoni magyarok regisztrációi alapján az érvényességi küszöb megemelkedett 274 627 fővel (ennyien regisztráltak levélszavazásra, vagy külképviseleten való voksolásra), a levélszavazatoknak ma éjfélig kell beérkezniük. Ehhez képest eddig 56 679 levélszavazat érkezett postán és 22 216 szavazásra jogosult adta le a voksát a külképviseleteken. Tehát a regisztráltak harmada sem. Ráadásul a levélszavazatoknak 17 százaléka helyből érvénytelen formai okokból, a tartalmi ellenőrzésen még akár ugyanennyi kieshet. Az érvénytelenül szavazó nem számít bele a 4 136 313 szükséges főbe.

Tehát szinte biztosan nem lesz érvényes a vasárnapi népszavazás. Ezt már el is kezdte sulykolni a kormánygépezet. Kósa Lajos: „A referendumon a perdöntő nem önmagában az érvényesség és hogy hányan mentek el szavazni, hanem az, hogy az igenek vagy a nemek vannak többségben, és ennek lesznek bel- és külpolitikai következményei is – mondta a kormánypárti politikus szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.”

Nagy tévedés! Pontosabban sokkal rosszabb. Nem tévedés, hanem tudatos és célzott hazugság. A nem érvényes az azt jelenti, hogy nem érvényes. Konkrétan. Több állampolgár döntött úgy, hogy értelmetlen, idióta kérdésre nem válaszol, mint ahány válaszol. A nem-szavazás is döntés, az is vélemény. Mégpedig a kormányról alkotott vélemény. Ha a szavazás nem érvényes, az annyit jelent, hogy a többség nem adott felhatalmazást semmire.

Igaz ugyan, hogy érvényes szavazás esetén sem adott felhatalmazást semmire, miután nem erről szólt a kérdés. Ez persze nem fogja megakadályozni a kormányt, hogy tovább hazudozzon és megpróbálja keresztülverni az akaratát. Bármi legyen is az az akarat. De már nincs meg az a fölény, ami megvolt és amivel visszaéltek évekig. Már rémület van és előre menekülés. A gond csak az, hogy előre nincs tovább, visszafelé sincs már út. Körbeért a szakadék, amit szorgos munkával maguknak ástak. Robbanás-közeli a feszültség. Ha valami történik, az nagyon váratlanul és nagyon gyorsan fog megtörténni. Bőven itt az ideje egyébként...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.