2016. október 5., szerda

LIGETVÉDŐK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.10.05.


Friss történet következik. Méltó Orbánisztán abszurditásához. Bár ezúttal nem Orbán keveri a cart. Vagyhát ki tudja.

Tegnap óta nem Ligetvédők a Ligetvédők. Lehetnek bármik, csak Ligetvédők nem. Merthát megtiltották Nekik, hogy Ligetvédők legyenek. Kik? Na, innen kezdődik az abszurd történet. 100 magyarból 100-nak nem okoz gondot válaszolni, ha megkérdezik: kik a Ligetvédők? Hát azok, akik éjjel-nappal, immár 200 napja ott vannak a Ligetben, fizikailag ellenállva a kopaszoknak, a fákat irtani akaró Rezsimcsicskáknak. Nadehát mint mondottam volt: abszurd történet zajlik. Tegnap ugyanis olyan emberek egy csoportja, akiket egyébként nem ismerünk, megtiltotta a Ligetvédők szó, és a közismert jelkép használatát az éjjel-nappal őrködőknek.

Kik ezek az emberek? Fene tudja. Mikor a rendőri oszlatási kísérletet akadályoztuk meg nemrég, seholse voltak. Mivel magam az első sorban voltam, pontosan láttam, kik voltak akkor ott, és kik nem. A Ligetvédők ott álltak mellettem. Már azok, akiket mi, 10 milliónyian Ligetvédőkként ismerünk. Azokat meg nem láttam, akik most a Ligetvédőktől el akarják venni nevüket és szimbólumaikat. Ja, meg a Nekik küldött adományokat is. Ez így érthetetlen? Az hát, de nem az én hibám. Nem is a Ligetvédőké. Azoké, akik olyan elmeroggyant helyzetet képesek előidézni, amiben már senki sem tudja, hogy mit jelent a fent és a lent, mi az igaz, mi a hamis.

Van egy csoport, amelyik kihasználja a ligetvédelem kezdeti időszakának naiv lelkesedését. Megindultak márciusban a dózerek, rohantak az emberek a Ligetbe, és mivel sikerült feltartóztatni a dúlást, sokan kinn is maradtak. A kintlevőkhöz meg napközben kijártak mindazok, akik lelkesíteni, erősíteni akarták a fizikai ellenállást éjjel-nappal vállalókat. Ebben a friss hevületben elfogadtak egy olyan alkotmányt, amelyik arról szól: plenáris üléseken döntenek mindenben. Szép dolog a bázisdemokrácia, egészen addig, amíg durván vissza nem élnek vele. Esetünkben ugyanis mindenkinek szavazati joga van, mindegy, hogy egyébként tett-e bármit a Liget megvédéséért...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.