2016. október 6., csütörtök

MOST VOLT ELÉG?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.10.05.

Ül a kilencven éves Józsi bácsi az asztalnál, majd egyszer csak feláll, felveszi a kályha mellől a kisbaltát, odaballag élete párjához, kivel márt hetven éve élnek együtt és jól hókonvágja vele.
Kérdezik tőle a rendőrök: de Józsi bácsi, hát miért?
Az öreg megvonja a vállát: Most volt elég...
Lehet, az Unió vezetőinek is most volt elég, csak náluk a kisbaltát uniós támogatásnak hívják, és ha annak folyósításában súlyos problémákat állapítanak meg, akkor felfüggeszthetik akár minden támogatás kifizetését is.
A folyósításokat egy három fokozatú skálán értékelik, és ha azt állapítják meg, hogy a folyósító hatóságok nem minden befolyástól mentesen, függetlenül döntenek, akkor automatikusan a harmadik fokozatba sorolnak minket, márpedig akkor nekünk annyi, meg egy bambi...
Szorgos és bölcs népünk el van foglalva a migráncsoktól való rettegéssel, népmesei fordulatokat vizionál, melyek szerint jön a gaz mohamedán fattya, letapossa a kelkáposzta-veteményt és megerőszakol minden nőt!
A nagymamát is? - sikít fel Juliska, mire is a nagyi rászól: Kuss lányom, nem hallottad? Megmondták: minden nőt!

Pedighát érdemes lenne elspekulálgatni azon, hogy mi történik, ha átmenetileg - úgy három évre - úgy bánnak a támogatások felfüggesztésével, mint szeretett kormányunk az előzetes letartóztatás intézményével, melybe csak a legerősebbek nem rokkannak bele, Magyarország pedig nem tartozik a legerősebb államok közé.
Ha megvonják a területalapú támogatásokat, akkor annyi a semmittevésre berendezkedett magyar mezőgazdaságnak, ha a kohéziós támogatásokat vonják meg, akkor annyi a magyar iparnak, mely zömében
viakolor lerakásával foglalkozik nagyüzemi módszerekkel a gombamód előbukkanó stadionok parkolóiban.
Ha ez bekövetkezne, éhen döglik a magyar, és ahhoz, hogy ez konkrét fenyegető veszéllyé váljon, mindössze a német tulajdonú autógyárak termelésének néhány hónapos felfüggesztésére van szükség.
Egy ilyen akció finanszírozása bőven megéri kereskedelmi partnereinknek, hiszen végre nem kell úgy élniük, mint a családnak, ahol a lakás egyik szobájában egy szellemi kihívásokkal küzdő, benzinnel és gyufával játszani imádó, követelőző és nagyhangú unokatestvér lakik.
Hogy aztán leállítják-e a támogatásokat valóban, az sok mindentől függ, például a világpolitika aktuális helyzetétől, a beszari vezér pávatáncának aktuális figurájától és attól, hogy Frau Merkel mérgelődése közben elsózta-e a káposztás kelt gombócot, és ha igen, Herr Sauer szóvá tette, vagy fegyelmezett ábrázattal nyelte-e, mint liba a kukoricagölödint...

 

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.