2016. október 8., szombat

NÉMETH SÁNDOR, TRUMP ÉS A SZENTLÉLEK VEZETÉSE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.10.08.


Ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Orbán Viktor Trump egyetlen európai támogatója, ezt mindenki tudja. Nagyobb csönd övezi, hogy Orbán Viktoron kívül egyetlen ember támogatja nyíltan Donald Trump-ot, s az Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, a magát "ellenzékinek" nevező ATV tulajdonosa. Az ATV-ben szereplő liberálisok úgy tesznek, mintha ezt nem tudnák, ezért nem bojkottálják az ATV-t. Pedig, ha Orbán népszavazását bojkottálták, akkor a Trump-ot támogató Németh Sándort és a tulajdonában levő ATV-t még inkább kellene. Érdekes, hogy nem fordul ki a gyomruk.

Ezúttal mélyebb kérdést szeretnék feszegetni, amely sokak számára nem ismert megvilágításba helyezi a jelenséget. A Hit Gyülekezete a karizmatikus keresztény mozgalom része, a Szentlélekkel való személyes közösségre helyezi a hangsúlyt. Ez rendben van, ez a kereszténység lényege. De az már nem, hogy erre hivatkozva tévedhetetlennek hisznek egy embert, akiről azt hiszik, hogy minden lépését a "Szentlélek vezeti". Ez azt jelenti, hogy Isten szól hozzá és irányítja.

Miközben Németh Sándor egy hitetlen ember józanságával sem rendelkezik, hívei bármire képesek, mert azt hiszik, hogy Németh Sándor bármit mond, azt az Isten mondja nekik. Németh Sándor olyan "karizmatikus" vezetőnek állítja be magát, akit különös módon "vezet a Szentlélek", akihez Isten szól. A Hit Gyülekezete tagjai abban a hitben élnek, hogy Németh Sándor egy tévedhetetlen ember, mert Isten neki mindent "kijelent", minden szava Isten szava, tetteit Isten mozgatja, a Szentlélek irányítja. Amit "a Sándor" mond, az Istentől van. Ezért bármire képesek. Ez tesz életveszélyessé egy ilyen szektát egy önmagát isteni tekintéllyel felruházó hamis próféta kezében.

A fanatikus hívőket nem volt képes ebben a hitükben megingatni az sem, hogy Németh Sándor próféciái rendre nem teljesültek. Pártkezdeményei elhaltak, a Hit Gyülekezetét Németh Sándor Orbán rendszerének elkötelezett támogatójává tette. Jelenleg éppen a Jobbik bekebelezésén dolgozik. Már azt emlegeti, hogy meg lehet változni, és meg kell bocsátani. Mármint Vonának. Akinek van füle a hallásra, az hallja, hogy ez mit jelent.

A legutóbbi fiaskó, hogy Németh Sándor mindent bevetett, teljes erejével támogatta a "kvótanépszavazást", amely végül érvénytelen lett és elbukott. Isten nem "jelentette ki" az ő "szolgájának", hogy egy vesztett ügyet támogat. Vagy Isten nem volt elég erős hozzá? Isten mégsem gyűlöli a menekülteket? Isten esetleg szereti a muszlimokat is? Meg akarja őket is menteni? Nem szólt a nagy prófétához, Magyarország "szellemi vezetőjéhez" a Szentlélek? Miért hagyta, hogy elbukjon az ő szolgája, és ez kiderüljön?

E kérdés felvetése is istenkáromlásnak és Isten elleni lázadásnak számítana a Hit Gyülekezetében. Van azonban ennél most egy sokkal durvább eset. Donald Trump támogatása. A Hit Gyülekezete médiája, a Hetek, az ATV, a Vigyázó blog és minden online felületük teljes mellszélességgel támogatja Donald Trump-ot, mint a keresztény értékek letéteményesét. Gyalázkodó hangnemben irkálnak a liberálisokról, mint az erkölcs megrontóiról, és támogatnak olyan embert, aki világi mércével mérve is az emberiség egyik mocska.

Most kiderült Trump igazi énje, remélhetőleg ezzel meg is bukott végleg. De fel kell tennünk a kérdést azoknak a fanatikus tízezreknek, akik vakon hisznek Németh Sándor isteni küldetésében és az Istennel való különleges kapcsolatában, hogy ezt vajon miért nem jelentette ki neki a Szentlélek? Miért nem mondta neki azt, hogy "Sándor, fiam, ez az ember nemhogy nem keresztény, de egy pokolfajzat. Hogyan támogathatod az én nevemben?" Trump támogatása a bizonyítéka, hogy ennek az embernek semmi köze nincs Istenhez. Németh Sándor egy csaló...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.