2016. október 3., hétfő

ORBÁN MEGBUKOTT, DE NINCS ALTERNATÍVA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.10.02.


Az érvénytelen népszavazás azt jelenti, hogy Orbán és a NER megbukott. Még Orbán gyűlöletkampánya és a menekültellenesség sem tudta az ország többségét a rendszere mellé állítani. Orbán bukása azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondania, mert az Orbán-rendszert elutasító többség nem áll az Orbánnal kollaboráló álellenzék mögött.

Ez az oka, hogy a nyilvánvaló bukás után sem lehet Orbánt lemondatni, és távozásra kényszeríteni, mert akik Orbánt elutasították és a népszavazás érvénytelenségét előidézték, azoknak elsöprő többsége hallani sem akar Orbán kitartott ellenzékéről. Ezért nincs alternatíva, még akkor sem, amikor a lakosság többsége elutasítja Orbánt.

Az ellenzék és a támogatóik morális érzékét minősíti, hogy ezt észre sem veszik, nem szégyellik. Számukra nincs ennek semmi üzenete. Nem is gondolkodnak el azon, hogy valamit rosszul csinálnak. Ez nem az ellenzéki munka minősége, hanem a helyük, ahol vannak. A diktatúra elutasítói nem támogatnak olyanokat, akiket a diktatúra fizet, akik belül vannak a rendszeren, akiket eltart Orbán, akik a diktatúra parlamentjében képesek elücsörögni úgy, hogy a parlamentben semmiféle joguk nincs.

Jellemző, hogy az értékelését "Győztünk!" kijelentéssel kezdő Gyurcsány pártja nem éri el a legutóbbi felmérések szerint a parlamentbe jutási küszöböt. Ahhoz, hogy Gyurcsány pártja bekerülhessen a diktatúra álparlamentjébe, egyetlen esélye, ha az "összefogás" már ismert hazug jelszavával az MSZP hátán kapaszkodva besurrannak az épületbe. Nagyjából úgy, mint a KDNP.

Az Orbánt elutasító tömeg a kollaboráns ellenzékben nem lát sem kormányzó erőt, sem a rendszer hiteles ellenfeleinek nem gondolja őket. Pontosan érzékeli, hogy a rendszer haszonélvezői és kitartottjai, akiknek érdekük az, hogy semmi ne változzon. A kormányzati felelősség nélkül élvezhetik a megélhetési politikusi lét minden előnyét, és költhetik magukra minden látszat nélkül évente az adófizetők 100 millió forintját.

Ezért a pénzért árulják el a hazát, legitimálják Magyarországon és külföldön Orbán diktatúráját. Ha ezt nem tennék, Orbán ellehetetlenülne mind Magyarországon, mind az Európai Unión belül. Ezért felháborító, amikor nemcsak Orbán hazudik győzelmet, hanem az ellenzék is a maga győzelmét hazudja, mert ez nem az ő győzelmük. Ez azoknak a győzelme, akik Orbán ellen vannak, de ezek többsége nincs a kollaboráns ellenzékkel. Különben már nem lenne Orbán-rendszer.

Ezért téves az a következtetés, hogy ha a népszavazáson győztek Orbán ellen, akkor a 2018-as választáson is győzhetnek. Mert akik most bojkottálnak, azok könnyebben rávehetők a bojkottra, mint arra, hogy ezekre az ellenzéki pártokra szavazzanak. Mint ahogy magam is, előbb engedném levágni a kezem, minthogy az ellenzéki kollaboráns pártok bármelyikére szavazzak.

Nálam az alkotmányos rend megdöntése miatt elvi kérdés, hogy az államcsínyt elkövetők érvénytelen, törvénytelen és illegitim választási hazugságában ne vegyek részt, mert az Alkotmányhoz ragaszkodom. De ha nem így lenne, a nem egyenlő feltételek mellett és csaló választási rendszerben, a médiaszabadság hiánya közepette sem vennék részt egy választáson, mert demokrata vagyok. De ha ez sem így lenne, ezekre az áruló, semmirekellő, totálisan alkalmatlan pártokra akkor sem szavaznék.

Így van ezzel az Orbánt elutasító többség is. Hiába hazudnak maguknak az értelmiségi széplelkek, akik szeretnék ezt az egészet az életszínvonaluk csökkenése, s minden kockázat és áldozatvállalás nélkül megúszni. Nem így lesz. Ha a kollaboránsok újra becsapják az ország népét, elhitetik őket, hogy a diktatúrát demokratikus eszközökkel le lehet győzni, akkor Orbánnal újra agyonveretik a demokratákat, viszont megkapják a pénzüket, hogy legitimálják a rendszert...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.