2016. október 22., szombat

ORBÁN SZOMSZÉDSÁGÁBAN IS BEVÁSÁROLT AZ FBI ÁLTAL KŐRÖZÖTT SZAUDI MILLIÁRDOS

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2016.10.22.


A magyar belügyminiszter, és így a kormány is tudott arról, hogy az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda keresi Ghaith Pharaon szaudi milliárdost, mert az FBI az üzletember „tevékenységéről, esetleges Magyarországra történő beutazásáról soron kívüli értesítést kért”. Ez abban a levélben szerepel, amelyet Pintér Sándor írt a Szaúd-Arábiai királyság nagykövetének, álláspontjukat tudakolva. Mint a Magyar Narancs megírta, Pharaont nem lehetetlen megtalálni, az egyik cége ugyanis Orbán Viktor kormányfő szomszédságában vett ingatlant.
 
A terrorszervezetek által használt pénzügyi hálózattal kapcsolatban álló és az FBI által körözött milliárdos szaudi üzletember, Ghait Pharaon egyik cége, a Pharaon-Delta Kft. vette meg az Orbán Viktor szomszédságában található Cinege utcai ingatlant, a miniszterelnök házával szemközti villát – írja legfrissebb számában a Magyar Narancs.
 
A társaság tulajdonosa Ammar M. A. Abu Namous, aki – mint korábbi cikkeiben az Átlátszó is beszámolt róla –, Ghaith Pharaon szaúdi milliárdos üzletember ügyvédje és megbízottja. Namous számos Pharaon-céget tulajdonol és ügyvezet Magyarországon.
 
Hogy ezzel a szomszédsággal akár kockázatot is vállalhatott a magyar kormányfő, azt az Együtt párt alelnöke, a párt V. kerületi önkormányzati képviselője, Juhász Péter hozta nyilvánosságra a Facebook oldalán október elején.

„Már Pintérnek is kínos Tiborcz István, a miniszterelnök vejének üzleti partnere” megjegyzéssel vezette fel az ellenzéki politikus azt a birtokába került levelet (PDF), amelyet Pintér Sándor belügyminiszter írt a Szaúd-Arábiai királyság nagykövetének, Mohammed Abdulhadi Almatrafinak október 3-án, hogy hivatalos álláspontjukat kérje Ghaith Pharaonnal kapcsolatban...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.