2016. október 5., szerda

PENCE FELELŐSSÉGE LEHET TRUMP

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.10.05.


Mike Pence nyerte az alelnökök vitáját, a CNN felmérése szerint a nézők 48 százaléka szerint Pence volt jobb, 42 százalék szavazott Tim Kaine demokrata alelnökjelöltre. A döntő mozzanat az volt, hogy Kaine túl indulatosan és agresszíven támadta a nyugodt Pencét, aki a támadásokra jól válaszolt.

Pence válaszai nem estek egybe Trump válaszaival. A republikánus alelnökjelölt valódi konzervatív álláspontot képviselt higgadtan és szimpatikusan, amivel felvillantotta, hogy mennyivel nyugodtabb lenne a világ, ha Trumptól megvédik a republikánusok a világot, mert Trump sem a személyiségével, sem a nézeteivel nem republikánus, konzervatív álláspontot képvisel.

Kaine érezhetően felmondta a kampánystáb által felállított Trump ellenes vádakat, de azok azért nem voltak hatásosak, mert Pence nem Trump. Ugynakkor nem mutatott rá arra, hogy keresztény ember létére egy hazudozó, adócsaló, rasszista, szexista őrültet védelmez és támogat, s a maga hiteles konzervatív személyiségével és nézeteivel a szavazók millióit téveszti meg. Ugyanis megválasztásuk esetén nem ő lenne az elnök, hanem Trump.

Pence jó szereplése éppen azért veszélyes Amerikára és a világra, mert sokakban azt a hamis illúziót keltheti, hogy nem kell Trumptól félni, ha ilyen alelnöke van. Csakhogy Trump nem az az ember, akit korlátozni vagy mozgatni lehet. Pszichopata populistát nem lehet irányítani és kontrollálni. Trump nem ezért választotta Pencét, hanem a hagyományos evangéliumi keresztény szavazók megnyerése miatt.

E tekintetben óriási a felelőssége nemcsak Pencének, hanem az amerikai keresztény vezetőknek is, akik még arra is képesek voltak, hogy Trumpot újjászületett, keresztény, megtért embernek hazudják. A CNN műsorában a vita végén valaki azt mondta, hogy itt két bűn áll egymással szemben, egy kicsi és egy nagy. A kicsi, hogy Kaine agresszív volt a vitában, de a nagyobb bűn az, hogy Pence egy közveszélyes szörnyeteget véd és próbál szalonképesé tenni.

Az alelnöki vita rámutatott arra is, hogy ha a republikánus pártnak lett volna normális jelöltje, akkor simán verte volna Clintont, aminek Amerika nagyobb része örült volna. Ilyen zűrös ügyekkel nem lehet elnökjelölti ambíciókat táplálni, és ragaszkodni ahhoz, hogy a demokrata pártot beállítsák mögé. Most pedig azért kell szorítani neki, hogy a világ ne fasizálódjon tovább és ne kerüljön Putyin és a szélsőjobb uralma alá...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.