2016. október 8., szombat

RENDŐRVICC

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.10.07.


...No, de mindegy, ahhoz képest, hogy most hatalmas vizsgálat indult az eltűnt kétszázezer SIM-kártya ügyében, melyeket állítólag terrorszervezetek vásároltak fel egy hajléktalan nevére. Elképzelem a jelenetet:

– Jó napot kívánok!
– Mit akar, jóember? Itt van kétszáz forint, Isten áldja, ne zavarja a vevőket.
– Vásárolni jöttem.
– No, azt lehet. Mit parancsol?
– SIM-kártyát. Előfizetést.
– Iratai rendben vannak?
– Természetesen. És hányat kér?
– Egyelőre kétszázezret. Itt áll a kamion a ház előtt.
– Kétszázezer kártya rendel, kérem, elnézést, megtévesztett az öltözéke… akkor itt vannak a szerződések, itt tessék aláírni.
– Hol?
– Az alján. Kétszázezerszer.

És erről természetesen nem tudott a TEK, sőt, a többi gumitalpú titkos szolga sem. Hogy is tudtak volna, mindennapi eset. Nálam például kezd szokássá válni, hogy ki sem mozdulok a házból pár ezer SIM-kártya nélkül, mindig jól jöhet, ha van az embernél. Iratok, bicska, pipa, szemüveg, zsebkendő és SIMM-kártyák nélkül tapodtat sem.

De ne csak a titkosszolgákról beszéljünk, itt van rögtön a rendőrség is, amely, valószínűleg a népszavazás eredményén felbuzdulva, megreformálta az aritmetikát.
Azt írja a HVG:

„Több más bűnözőt is sikerült elkapni a nyomozás során. A robbantás napja óta, október 5-én éjfélig a rendőrség 1874 embert fogott el, közülük 492-őt érvényben lévő körözés alapján. 1045 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten, további 1066 embert bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő.”

Gondolkozzunk, Béláim. 1874 ember annyi, mint 2603. Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy lehetnek átfedések, de még ha mind a 492 körözött személyt is bűncselekmény elkövetése közben kapták volna el, ami ugyan valószínűtlen, de ne zárjuk ki, akkor is van 1045 tettenértünk és 1066 tőlük független gyanúsítottunk, ami testvérek között is 2111 fő, nem 1874.

Mindegy, az a lényeg, hogy nagy magyar matematikai áttörés tanúi lehetünk.

Ne tessék a tegnapi hírek alapján arra következtetni, hogy Magyarország rohamosan halad a rendőrállammá válás felé.

Magyarország nem rendőrállam.
Magyarország egy rendőrvicc.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.