2016. október 25., kedd

RÉVÉSZ MÁRIUSZBAN RIADALMAT KELT, HA VALAKI NEM FIDESZES

B1... BLOG
Szerző: nickgrabowszki
2016.10.25.

 
Úgy látszik, a Fideszben valamilyen lojalitáspróba lett a vasárnapi események megítélése. Azonnali politikai fővesztés várja, aki nem, vagy nem eléggé ítéli el Orbán kifütyülését.
 
Révész Máriusz ebben kicsit ügyetlen volt, lesz még ebből baja. Mert szerinte lehet ugyan tüntetni Orbán Viktor ellen, de nem ám mindenütt.
 
A korábbi Orbán- és Fidesz-szóvivő, jelenlegi kormánybiztos a Magyar Nemzetnek mondta el, hogy 
"Ha valakit megvernek, az kimeríti a garázdaság fogalmát, de ha valaki tudatosan más embereknek az ünneplését megzavarja, az is kimeríti ezt a tényállást."
Révész képviselő már csak tudhatja, milyen az, amikor valakit megvernek, a különbség az, hogy őt begőzölt rendőrök verték meg 2006-ban, nem megvadult orbánista nyugdíjasok, mint idén többeket, például Ungváry történészt.
 
De Révésznek minden verésügyi tapasztalata se elegendő ahhoz, hogy garázdaság ügyében igaza legyen. Arról ugyanis a Btk. egészen pontosan azt mondja (339 §):
 
"Aki olyan kirívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, fegyveresen követik el."
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.