2016. október 21., péntek

SZABAD-E ORBÁNT KIFÜTYÜLNI A KOSSUTH TÉREN?

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.10.21.


1956 azt üzeni, hogy a népnek joga van elkergetni a diktátort és megdönteni a rendszert. Erőszakkal is. Úgy, ahogyan azt 60 éve megpróbálta.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az ATV-ben szerdán arról beszélt, hogy egy, az 1956-os forradalom tiszteletére rendezett állami ünnepségen, amikor a „mindenkori” magyar kormányfő beszédet mond, nem illik őt kifütyülni. Juhász Péter, az ellenzéki Együtt elnökhelyettese viszont arra hívta fel az embereket néhány nappal ezelőtt egy tömeggyűlésen, hogy menjenek és fütyüljék ki a Kossuth téri állami ünnepségen Orbán Viktort, így adva tudtára, hogy elegük van belőle és illiberális, velejéig korrupt rendszeréből.

Juhász Péterrel értek egyet.
 
Az 56-os hivatalos rendezvény, még ha azon ünnepélyesen fel is húzzák az állami zászlót, nem a „mindenkori” magyar kormányfő, nem az állam előtt tisztelgő esemény. Azon nem a „mindenkori” kormányfő kedvéért jelenünk meg, hanem azért, hogy az 56-os mártírokra, a „mindenkori” diktatúra ellen fegyverrel is harcolni kész magyar emberek hősies helytállására emlékezzünk és emlékeztessük a „mindenkori” hatalmat.
 
Az állami ünnep nem az állam, hanem az államot alkotó társadalom ünnepe, mint ahogy, az állam – bárhogy is igyekszik ennek ellenkezőjét bebizonyítani Orbán Viktor – nem a kormányfő és pereputtya, barátai, iskolatársai, vazallusai és seggnyalói játékszere és megélhetési forrása, hanem a magyar emberek közös tulajdona, vagyis az állam mi vagyunk, az állami ünnep az államot alkotó nép ünnepe. Amikor 56-ra emlékezünk, azt idézzük fel, és toljuk a „mindenkori” kormányfő és a „mindenkori” állam arcába, hogy a népnek joga van akár fegyvert is ragadni a „mindenkori” hatalommal szemben, ha a „mindenkori” hatalom a szabadságára, a demokratikus jogaira emel kezet...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.