2016. október 11., kedd

TELEFONKÖNYV-TESZT

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.10.11.


Tegnap betörtek a Népszabadság dolgozói a szerkesztőség épületébe, leverték a portás ellenállását, mondván, az a forradalmi cél, hogy ki kell vinni a cuccaikat.
Mit mondjak, el tudnék képzelni harcosabb kiállást is, mondjuk elfoglalni a szerkesztőséget, de még jobb lenne a régi szerkesztőséget, ahonnan kitelepítették az újságírókat, az jobban fájna a tulajdonosnak.
Ha rájuk küldik a TEK-et, legalább tiszta képet lát az ország a sajtószabadság pillanatnyi állásáról.
Így a hatalom kenegetheti a szart, mondván, hogy ez egy tisztán gazdasági ügy, semmi köze hozzá.
A médiamunkások meg megérhetik, hogy a dobozaikat a személyi holmijaikkal Jászkarajenőn, a volt libatelep barakkjában vehetik majd át, biztonsági őrök kíséretében.
Miért van az, hogy ebben az országban csak a fidesz és a futball-huligánok képesek az erőszakoskodásra?

A tüntetések is felettébb speciálisak errefelé.
Tüntetnek a pedagógusok - megjelenik tízezer ember.
Tüntetnek a rezidensek - ötezren.
Tüntetnek az egészségügyi szakdolgozók - háromezren.
Tüntetnek a betegek - ja, azok nem is tüntetnek, azok nyögnek.
Tüntetnek a rendvédelmi dolgozók.
Tüntetnek a szocialisták - párszázan, párezren.
Tüntet a DK, dettó.
Tüntet az Együtt - százan, az LMP, a PM - tüntetnek a liberálisok, mind a hatan, de ebből Fodor kettőt számít a magassága miatt.
És tüntetésről tüntetésre csökken a létszám.

A vasutasok már nem is tüntetnek, nem is sztrájkolnak, pedig Gyurcsány idején hej, de tudtak szolidarítani a pedagógusokkal, akik szintúgy tudtak tüntetni meg harcolni, de mára valahogy elfelejtették, hogy hogy is kell ezt csinálni - a pedagógusmozgalom kipuklizódott.
Volt errefelé pedig még egy harcos szakszervezet is, Szolidaritás volt a neve, a lengyel társadalom összefogását tekintette mintának, de már nincs.
Vagy van még, csak totemállatot váltott, jelenleg a vakond látja el ezt a feladatot, ennek is egy olyan alfaja, mely nem túr dombocskákat a NER pázsitjába, - igaz, úgy tűnik, legalább vaknak vak.
A többi szakszervezet is lapít, mint májusi libapotty a fűben, csakúgy, mint a szakmai szervezetek.
Sem a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége, sem a Protestáns Újságírók Szövetsége, - (együtt Gojságírószövetségek), de a Magyar Újságírók Országos Szövetsége sem szakad meg a nagy szervezőmunkában, hogy az Elektronikus Újságírók Szövetségéről ne is beszéljünk.
Ilyenkor, amikor "helyzet van" látható igazán, hogy mit érnek ezek a gittegyletek, ezeknek se tekintélyük, se ütőképes szervezetük nincs, semmirekellők, mondanám, ha népies lennék, de most inkább dühös vagyok...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.