2016. október 21., péntek

TOVÁBB TITKOLÓZIK A BUDAPEST 2024 ZRT. A FESZTIVÁL KÖLTSÉGEIRŐL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.10.20.


A budapesti olimpiai pályázatot koordináló céget augusztusban felszólította a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, hogy haladéktalanul válaszoljon az adatigénylésünkre, ám a Budapest 2024 Zrt. azóta sem küldte meg a kért adatokat.


2016 januárjában hozta létre a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság a budapesti olimpiai pályázatot koordináló Budapest 2024 Zrt.-t, amelynek igazgatóságában helyett kapott Schmitt Pál, a helyesírásáról és plágiumbotrányáról elhíresült egykori köztársasági elnök is.

A cég még áprilisban tartotta a Helló Budapest 2024! Fesztivált, ahol a pályázatot ünnepelték különböző rendezvényekkel és egy nagy esti bulival. Másnap közadatigénylésben kértük ki a Budapest 2024 Zrt.-től, hogy mennyibe került a fesztivál. Közel egy hónappal később azt válaszolta Fekete Miklós vezérigazgató, hogy csak akkor adják ki a kért adatokat, ha fizetünk értük 25 ezer forint költségtérítést.

Ekkor a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordultunk, és a NAIH augusztus elején fel is szólította a Budapest 2024 Zrt.-t, hogy költségtérítés felszámolása nélkül adja ki az általunk kért közérdekű adatokat, azok egy részét pedig tegye közzé a honlapján.
Kapcsolódó cikkeink:
Nem titkolózhat tovább a budapesti olimpiai pályázatot koordináló cég
5 milliárd forint a budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódó tanácsadásra
Milliárdos adókedvezményt adnának az olimpiát támogató cégeknek
250 millió forintos olimpia-előkészítő cég Schmitt Pállal
A Fradi vezérigazgatójának reklámcége népszerűsítheti a budapesti olimpiát
Azóta több, mint két hónap telt el, de a Budapest 2024 Zrt. még mindig nem válaszolta meg az adatigénylésünket. Ezt jeleztük a NAIH-nak, és megkérdeztük a Hatóságot, hogy ők kaptak-e esetleg valamilyen tájékoztatást a cégtől ezzel kapcsolatban:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.