2016. november 6., vasárnap

BARTUS LÁSZLÓ: AZ ATV NYÍLTAN A JOBBIK MELLETT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.11.05.


Mint korábban megírtuk, minden jel arra utal, hogy Németh Sándor, az ATV tulajdonosa, a Hit Gyülekezete vezetője a liberális elvektől eljutott a szélsőjobboldalra, az SZDSZ-től indulva, az MSZP-t érintve, az MDF-en át, a Fidesz támogatásától elérkezett a Jobbikhoz. A Hit Gyülekezete új pártja minden bizonnyal a Jobbik lesz.

Vona után az ATV Magánszféra című műsorában szerepelt Novák Előd is, a kuruc.info legismertebb arca, holokauszttagadó, náci elveket hirdető szélsőjobboldali provokátor, akinek "emberi arcát" bemutatta az ATV. Novák a Jobbik taktikai cukisodása miatt már Vona pártjába sem fér be, de az ATV tulajdonosának ízlését már nem sérti.

Legújabban Bánó András támadt nyíltan Veres Jenőre, a Népszava munkatársára, hogy miért közöltek egy kompromittáló fotót Gyöngyösi Mártonról, amelyen az orosz titkosszolgálat által irányított hidfo.ru oldal újságírójával beszélget. A videó "A nap híre' című műsor "Bosszúból indítottak támadást a Jobbik ellen?" című ATV-s cikkben látható.

Az ATV-s interjúban Veres Jenő fel sem fogta, hogy Bánó András, az egykori liberális újságíró ellenségesen kérdez. Azt feszegeti, hogy a Népszava honnan szerezte és miért közölte a fotót. Miközben ő többször próbálta figyelmeztetni arra, hogy nem ez a kérdés, hanem az, hogy ez a két ember mit keres azon a fotón, amelyen látható. Mi köze az orosz titkosszolgálatnak a Jobbikhoz? Ez a kérdés.

Ennyi erővel feltehetjük azt a kérdést is, hogy a Jobbikkal mind nyíltabban barátkozó Hit Gyülekezetének, s az orosz titkosszolgálat által irányított Russia Today propagandacsatornát egyik fő hírforrásként használó ATV-nek mi köze van az orosz titkosszolgálathoz. Hacsak az nem, hogy a liberális demokráciákat, a nyugati jogállamot, az emberi jogokat támadó minden szervezet eljut az oroszokhoz.

Az ügy érdekessége, hogy az ATV honlapján megjelent egy Gyöngyösit mosdató másik cikk is, amelyben Gyöngyösi azt mondta: "ha valaki elmondta volna neki, hogy Sz. Gábor nem csak újságíró, hanem szélsőséges politikai eszméknek a képviselője is, akkor biztosan nem találkozott volna vele". Az új szellemi irányzatnak megfelelően az ATV elfelejti megemlíteni, hogy Gyöngyösi Márton is "szélsőséges politikai eszmék" képviselője...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.