2016. november 14., hétfő

BARTUS LÁSZLÓ: TRUMP EGY MÉG ROSSZABBAT KÉSZÍTHET ELŐ

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.11.13.


Józan emberek számára nem kérdés, hogy Trump megtestesít mindent, amit gonosznak lehet nevezni. A gyűlölet hirdetője, rasszista, fasiszta elveket terjeszt, elvitatja az emberi jogokat, az emberi méltóságot lábbal tapossa, a nőket tárgynak tekinti, xenofób.

Az nyilvánvaló, hogy csak az amerikai demokrácia erejének köszönhető, ha ez az ember nem gyújtja fel a világot.

Nem véletlen, hogy a kisiklott keresztények mellett a Ku-Klux-Klan is magáénak érzi.
 
Ez egy szellemi közösség.


Amiben még reménykedni lehet, hogy a benne levő rettenet, sötétség és gyűlölet, amely társadalmi csoportokat, fajokat, nemzetiségeket fenyeget, nem tör utat magának akkor sem, amikor az elnöki hatalom birtokosa lesz, mert a fékek és ellensúlyok rendszere, a környezete korlátozza, a felszínes szélhámos emberek lezsersége és lustasága megakadályozza ebben.

Ezek csak remények, egyelőre kiszámíthatatlan a jövő. De ha így lenne is, és túl lehet élni Trump négyéves elnöki ciklusát atomháború, polgárháború, feketék, mexikóiak, spanyolok, muszlimok, melegek, nők, a sajtó, a politikai ellenfelek üldözése nélkül, az biztos, hogy Trump elnöksége nem múlik el nyomtalanul. Nagyon hosszú időnek kell eltelnie, hogy begyógyuljanak a sebek a politikai korrektség felszámolása után. Feltéve, hogy nem egy másik hasonló követi, aki még nála is rosszabb lesz. És ez nem kizárt...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.