2016. november 10., csütörtök

DONALD TRUMP 15 LEGHÍRESEBB MONDATA

INDEX.HU
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2016.11.10.


Egy politikus szavai sokat nyomnak a latban, főleg, ha az Amerikai Egyesült Államok elnökéről van szó. Ha eddig nem követte a fejleményeket, itt az idő, hogy megismerkedjen Donald Trump személyiségével. 15 velős nyilatkozat, amelyek nagy részét mi egyáltalán nem tartjuk viccesnek.

1. A népvezér

Megtisztítjuk Washington mocsarát, és olyan kormánnyal váltjuk fel, amely a népé, a nép által és a népért kormányoz.
(2016. október 22-én a pennsylvaniai Gettysburgben elnöksége első száz napjáról)

2. Nincs ideje a polkorrektségre

A politikai korrektség az ország egyik legnagyobb problémája. Sokan támadnak, nekem pedig egyszerűen nincs időm polkorrektnek lennem. Igazság szerint az országnak sem nagyon, mert éppen nagy bajban van. Veszítünk Kínával szemben és Mexikóval szemben is a gazdaságban és a határon egyaránt. Őszintén szólva, amit mondok...van amikor vicc, van amikor elszórakozunk rajta, de amit mondtam, azt megmondtam.
(A Fox Newson, 2015. augusztus 7-én)

3. Az Amerikai Nagy Fal építője

Egy fal építésével kell kezdenünk. Egy nagy, szép, hatalmas fal építésével. Senki sem tud nálam jobban falat építeni, elhihetitek nekem, és én olcsón is építek. És Mexikóval fizettetem ki az építés költségét.(..) A falnak lehet egy kapuja, lehet egy ajtaja. Ezen legálisan engedhetjük be az embereket.
(Elnökjelöltsége bejelentésekor, 2015. június 16-án) 

4. Deportálna

Hívhatják akár deportálásnak is, aminek akarják, bár a sajtó nem szereti ezt a kifejezést, de hívhatják akárhogyan, az illegális bevándorlók márpedig menni fognak.
(2016. szeptemberében a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlókkal szembeni zéró toleranciáról és az azonnali kitoloncolásokról)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.