2016. november 14., hétfő

EGY ANTISZEMITA LESZ TRUMP STRATÉGIAI FŐTANÁCSADÓJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai népszava
2016.11.13.


Donald Trump kinevezte a kabinetfőnökét és a legfőbb stratégiai tanácsadóját. A két választás kártyaleosztáshoz hasonlít: egyet neked, egyet nekem. A kabinetfőnök Reince Priebus (az RNC elnöke) a republikánus pártvezetés szája íze szerint való, a startégiai főtanácsadó Steve Bannon azonban Trump választása.

Bannon Trump kampányfőnöke volt, aki az orosz ügynök gyanús Manafortot váltotta. Bannon a Breitbart News szélsőjobboldali hírportál vezérigazgatója volt, az amerikai sajtó szerint hírhedt antiszemita. A Breitbart News egyébként is arról hírhedt, hogy a zsidókhoz köthető konspirációs teóriákat gyártott, a legelképesztőbb összesesküvés-elméleteket szőtte. A szélsőjobboldali demagóg propaganda fellegvára.

Bannonról a volt felesége 2007-ben bírósági iratokban eskü alatt vallotta, hogy Bannon fojtogatta őt, és nem akarta, hogy a két ikerlányuk az Archer School for Girls nevű Los Angeles-i elit iskolába járjanak. A kizáró ok a zsidó tanulók magas száma volt. Bannon nem akarta, hogy a gyerekei zsidókkal járjanak egy iskolába, nem akarta, hogy velük együtt nőjenek fel.

Amikor a felesége emiatt másik iskolát választott, Bannon azt mondta az igazgatónak, miközben leült vele tárgyalni, hogy "túl sok a Hanukkah könyv a könyvtárban". A feleség szerint Bannon fizikailag is bántalmazta, s azzal fenyegette, hogy elrabolja tőle a lányait. A rendőrség rögzítette is annak idején a nő nyakán a fojtogatás nyomait. A sajtó szerint Bannon a konzervatív kommentátort, Bill Kristolt "renegát zsidónak" nevezte. Azért, mert a zsidó világ-összesküvés tagjaként nem ott lenne a helye...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.