2016. november 25., péntek

EGYMILLIÁRD FORINTOS TAXISZÁMLÁT HOZOTT ÖSSZE A KÖZMÉDIA - A MI PÉNZÜNKBŐL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.11.24.


Ezekről ne maradj le!

A Gazdasági Versenyhivatal felelős állampolgárokat keres a kartellezés elleni harchoz! (Átlátszó)Tarsoly szerint Orbán miatt dőlt be a Quaestor (Magyar Narancs/Index)Nyugat-balkáni járatok: formaság a pályáztatás ((MNO)


Ha van 3 perced:

A Gazdasági Versenyhivatal felelős állampolgárokat keres a kartellezés elleni harchoz!A Gazdasági Versenyhivatal a korrupcióellenes harcot 70 milliós plakátkampánnyal fokozta, a kartellezőkre kihegyezve. Eközben az elmúlt hat évben nem történt érdemi vizsgálat az olyan nagyobb cégeknél, mint mondjuk az Elios Zrt. vagy a Duna Aszfalt, pedig esetükben vannak gyanúra okot adó körülmények. A GVH elmondása szerint a kampányuk elsődleges célja az engedékenységi politika ismertségének növelése volt. (Átlátszó)

Tarsoly szerint Orbán miatt dőlt be a QuaestorTovábbra is tartja az az álláspontját Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa, hogy nem követett el bűncselekményt, és nem tudott arról, hogy mit művelnek a cégcsoport egyes dolgozói – mondta az üzletember a Magyar Narancsnak adott interjújában. Szerinte a vádirat nagy része koholmány és hazugság, és elkerülhető lett volna a bukta, és Orbán Viktor tehet arról, hogy a Quaestor ügyfelei megrohamozták az irodákat, ami végül bukáshoz vezetett. Tarsoly állítása szerint az MNB-től kapott ígéretet is, hogy megúszhatják, a bank tagad és feljelentést tett. (Magyar Narancs/Index, Index)

Nyugat-balkáni járatok: formaság a pályáztatásA Wizz Airre szabták azt a fél évvel ezelőtt megjelent pályázati kiírást, amely a Budapest és a nyugat-balkáni országok fővárosai közötti légi járatok koncessziójáról szól. Ennek megfelelően nem annyira meglepő, hogy Szijjártó Péter már lényegében bejelentette, hogy valóban a Wizz Air fogja szállítani az utasokat. A gond csak az, hogy hivatalosan még le sem zárult a tender. (MNO)

Ha van még két perced:

A rendőrség nyomozást indított annak a józsefvárosi közbeszerzésnek az ügyében, ahol egy uruguayi kórházra hivatkozott a vállalkozó referenciaként, de köze sem volt hozzá. (444)

Tarol az illegális gyógyszer-kereskedelem – szakértők szerint rendszeresen jut Skandináviába magyar illegálsi forrásokból származó szer. (MNO)

Brutálisan romlott Magyarország versenyképessége az utóbbi években – jelentette ki Lázár János egy kormányzati konferencián. (Portfolio)

Gyárfás Tamás tagadja, hogy bármi gond lenne a vizes VB-vel kapcsolatos szerződésekkel, azokra egyszerűen más szabályok vonatkoznak. (HVG)

300 millió forintért nyerte el a Zsanai Földgáztároló őrzését a Civil Kft, ami 6 évvel ezelőttig Pintér Sándor belügyminiszteré volt. (24.hu)

Kertész Balázs, a miskolci patikakirálynak is privatizált egy Fővám téri ingatlant, még 2007-ben, amikor a jogi bizottság elnöke volt. (Átlátszó)

7-8 milliárd forintot spórolt az állam a letelepedési kötvényekkel – védi a programot az NGM. Ez igaz, csak hogy utána több mint 8 milliárdot bukott rajta. (MNO)

Egymilliárd forintos taxiszámlát hozott össze a közmédia, közbeszerzések nélkül. Szerencsére, az évi 80 milliárdos költségvetésből futja erre. (Napi)

A havi átlagbérnél kevesebbet fizet Mészáros Lőrinc az embereinek, pedig a nemzet gázszerelőjének cégbirodalma egyre csak hízik. (Index)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.