2016. november 21., hétfő

ELEGEM VAN A FEKETE PÉNTEKBŐL

ELEGEM VAN BLOG
Szerző: Elegem Van
2016.11.20.


A Fekete Péntek az USA-ból induló hülye mozgalom, amely - mint minden hülyeség - szép lassan elterjed a nagyvilágban. A karácsonyi nagybevásárlások kezdetét jelölő nap ott ez a Fekete Péntek, amely a Hálaadás napját követő péntekre esik, a "fogyasztás ünnepe". Ilyenkor mutogatják a tévében a sok marhát, akik a leárazásokra napokat várnak hálózsákban a bolt előtt, majd nyitáskor egymást tapossák - esetenként szó szerint - a kívánt portékáért. Természetes tehát, hogy egy ekkora baromság nem maradhat meg Ámerikában, a fogyasztói társadalmak számára is etalonként szolgál. Gazdasági elemzők ezrei - mint modern béljósok - vonnak le következtetést a Fekete Péntek vásárlásaiból, próbálván meghatározni, hogy milyen állapotban van az amerikai gazdaság. Azonnal yellenértéket számolnak, és eldöntik, hogy emelni kell-e kamatokon vagy éppen csökkenteni. Tisztára, mint a Török Birodalom janicsár bográcsolása. Ha a janicsárok jó étvággyal megették az eléjük pakolt ételt, rendben volt minden, ha turkálták a kaját baj volt, ha hozzá sem nyúltak, küszöbön állt a soron következő janicsárlázadás. Ilyen hát ez a Fekete Péntek arrafelé, ezért mindenki igyekszik kitenni magáért. Sokszor maga az elnök is megjelenik a vásárlók között ezzel buzdítván vásárlásra a derék amcsikat. (Idősebb Bush kapott is eleget, mert skótként viselkedve csak néhány zoknit vett a kamerák tüzében.)

Először balliberális barátainkat frocclizzuk csöppet az elnevezés okán. Hát mi az kérem, hogy Fekete Péntek? Micsoda fasiszta - mi több: náczi - elnevezés ez? Mert ugye Péntekről mindenki tudja, hogy Robinson Crusoe rabszolgája volt, ráadásul fekete. Már pedig mostan már az afro-amerikai dívik, minden más elnevezés - néger, színes, fekete, feka stb. - nem pc, így aki ezeket használja, az minimum kirekesztő, de ha valamelyik ballib megmondó embernek rossz napja van, akár náczi is lehet. Tessék tehát tiltakozni, petíciókat benyújtani a Fekete Péntek elnevezés ellen. Legyen mondjuk Szerelem Csütörtök vagy Dobszerda, de a fehér rabszolgatartókra nem illik emlékezni a Szabadság és Demokrácia Hazájában. (Az okos ballibek majd jól kioktatnak, hogy az elnevezés egy rendőrségi szakzsargonból ment át a köztudatba, és a közlekedési káoszra utal.)

A másik gond az iszonyatos tömeg. Pechemre éppen pénteken zúztam a vidéki házba, és pár dologért be kellett ugranom az Ócsanba. Parkoló dugig, a gyorséttermi részben állva zabáltak a népek ülőhely híján. Egy mellettem belépő házaspár férfi tagja - felmérve a helyzetet - hangosan közölte feleségével pillanatnyi életérzését eképpen: "Gyűlölöm az embereket!" Ám a helyett, hogy a felvilágosodás ezen ihletett pillanatát felhasználva szőrcsuhát öltve remeteként elbujdosott volna a közeli Pilisben, mizantróp érzésével belevetette magát gyűlöletének forgatagába. Csak pár dolgot kellett vennem, ám a huszonöt méteres sort kiállva kezdett elegem lenni ebből a mizériából megfogadva, hogy a szükségszerű karácsonyi bevásárlást valami partizán módszerrel oldom meg kerülve a tömeget...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.