2016. november 1., kedd

ÉLLOVASBÓL SEREGHAJTÓ: IDEJE LENNE LESZÁMOLNI A SZOCIALIZMUSSAL...

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.11.01.


A rendszerváltást követő néhány év rémálom volt a magyar társadalom számára, pedig 1994-ben közel kerültünk a teljes összeomláshoz. Megfelelő gazdaságpolitikai lépésekkel sikerült kirángatni a magyar gazdaságot a gödörből, a '90-es évek végén pedig sokan már példaként emlegették az ország gazdasági stabilitását. Sok örömre azonban nem volt okunk, 15 év elteltével pedig érdemes elgondolkodni azon, hogy hol rontottuk el, hol tértünk le a kitaposott ösvényről.

A kétezres évek közepétől a magyar gazdaság egyre jobban lemaradt a régióban, a pénzügyi világválságból 7 év alatt tudtunk kilábalni, összességében pedig sereghajtóvá váltunk a régióban. Az összkép pedig egyre rosszabb, mivel köztudott, hogy az uniós transzferek tartják életben az országot, a magyar kormány pedig képtelen belátni, hogy strukturális átalakítások nélkül nem lehet előrelépni ebből a helyzetből. 

Kétrészes sorozatunk első részében bemutattuk a magyar gazdaság mélyrepülésének történetét, a második részben pedig bemutatjuk, hogy hol kell keresni a magyar gazdaság fő problémáit...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.