2016. november 13., vasárnap

ÉLŐSKÖDŐK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.11.12.


Ez a cikk NEM az Orbánbandáról szól. Róluk még a leghülyébbnek is nyilvánvaló, hogy gazemberek. Hanem a többi élősködőről.

Rossz hírem az, Kedves Hontársam, hogy Te vagy a gazdatest. De úgy is mondhatom: hülyére vesznek. Kiosztottak Rád egy szerepet: Te vagy a kedves idióta, akinek nincs memóriája, nem tud egyszerű számokat összeadni. És még rosszabb hírem, hogy ezt a szerepet remekül el is játszod. Nem, nem mindenki, de roppant kevesen vannak, akik átlátják, és hajlandóak kifütyülni a rossz színészeket előadásuk jutalmaként. Az élősködők röhögnek Rajtad. Beveszed a nyilvánvaló hazugságaikat, csatlakozol a szekértáborukhoz, és még büszke is vagy rá. A kedvükért hajlandó vagy VALÓBAN törölni a saját memóriádat, és elfelejteni a legegyszerűbb számtani műveleteket.

Azt kérik Tőled: ne gondolkozz, inkább érezz. Érezd a csapatélményt, és ne foglalkozz a többivel, megmondják úgyis, mit kell gondolnod, és ne zavarjon, hogy ugyanarról a dologról akár mindennnap mást kell. A legjobb gazdatesteknek jut közös fénykép, piszipuszi, egy kis önkormányzati pozíció, kis felügyelő-bizottsági hely. Az élősködő hülyére vesz Téged, és igaza van. Nélküled, Kedves Hontársam, megszűnik létezni. De ilyen veszély nem fenyegeti egyiküket sem: elegen vagytok ahhoz, hogy legyen kaja-pia-audi-titkárnő, másra persze nem, az Ország meg közben szétrohad, dehát amíg a színházban ülsz, fűtött székben, és bámulod az előadást, addig tökmindegy, mi van a hideg utcán, nemde.

Az élősködő persze tud számolni. Az élősködőnek a memóriája is . Fosik is rendesen, hogy egyszer felébredsz, helyreáll a gondolkodóképességed, visszatér a memóriád, meg a számtani alapműveletek elvégzésében való rutinod is. Ami a boltban, a kasszánál simán megy egyébként, ha egyszer közügyekben is sikerül, na onnantól lesz vége az élősködőknek. Nekik ez a rendszer. Nem akarnak Ők túl sokat, tisztában vannak vele, hogy a Felcsúti milyen szerepet osztott ki rájuk, és azzal is, hogy azt be kell tartani, mert különben jön a dorong. Be is tartják. Az Ő feladatuk demokráciának hazudni a diktatúrát, lecsapolni a felgyülemlett feszültséget, mert az okos király gondoskodik arról, hogy önmaga válassza ki az ellenzékét is. És Orbán sajnos okos király...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.