2016. november 30., szerda

GARANCSI VESZTETT EGY TORONYHÁZAT, DE NYERT EGY STADIONT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.11.30.


Ezekről ne maradj le!

Közel 10 milliárd forintért építhet új stadiont Diósgyőrön a Market Zrt. (Átlátszó, MNO)
Pharaon nem úgy jött Magyarországra, ahogy a kormány eddig mondta (Index)
Érthetetlen: három hónapja várnak a jutalmukra az olimpikonok (24.hu)

Ha van 3 perced:

Közel 10 milliárd forintért építhet új stadiont Diósgyőrön a Market Zrt. A 9,8 milliárd forintból az új diósgyőri foci-szentély tervei és építési munkái is elkészülnek majd a kiírás szerint. A Videoton-tulajdonos Garancsi cége, a Market Zrt. 2015-ben összesen nettó 40,7 milliárd forint értékű közbeszerzést nyert. A Kopaszi-gátnál tervezett felhőkarcolóval azonban nincs szerencséje: a fővárosi főépítész szerint rontaná a világörökségi panorámát. (Átlátszó, MNO)

Érthetetlen: három hónapja várnak a jutalmukra az olimpikonokMiközben a kormány gőzerővel készül, hogy esetleg Magyarország rendezheti a 2024-es olimpiát, még az idei játékokkal kapcsolatban is vannak függőben maradt dolgok. Az olimpikonok bő három hónapra várnak az érmekért és helyezésekért beígért jutalmakra, holott korábban már a hazaérkezés után hozzájutottak. Az illetékes államtitkárság egyelőre hallgat. (24.hu)

Pharaon nem úgy jött Magyarországra, ahogy a kormány eddig mondtaEgymást érik az egymásnak ellentmondó hivatalos verziók Ghaith Pharaon vízumával, illetve vízumaival kapcsolatban. A legfrissebb közlés szerint a szaúdi üzletember személyesen is adott be vízumkérelmet, miután a jordán konzul elindította számára a folyamatot. Azt azonban még mindig nem tudni, hogy az Interpol körözési listáján szereplő Pharaon kapott-e tartózkodási engedélyt. (Index)

Csak az oknyomozás szerezheti vissza az olvasók bizalmát az újságírásbanBudapestre érkezett Frederick Obermaier újságíró, aki arról híres, hogy ő indította útjára az elmúlt évek legjelentősebb nemzetközi tényfeltáró munkáját, a Panama-iratok feldolgozását. Obermaier szerint a súlyosabb, bizonyítékokkal megtámasztott feltáró anyagok bizalmat keltenek az olvasókban, és hosszabb távon megtérül az újságoknak. (444)

Ha van még két perced:

Nem láttuk jönni: Rogán korábbi szomszédja, Csetényi Csaba cégei nyerték az állami kommunikációs tendert. (444)

Interaktív ábrán nézhetjük meg, hogyan foglalta el a Fidesz pár év alatt az egész médiát. (Index)

Sehogy sem jön össze ez a kabalafigura Gyárfásnak, aki közben már el is határolta magát az ügytől. (Vastagbőr, 444)

Meghosszabbították a nyomozást a 4-es metró ügyében. A szerelvények beszerzésekor esetlegesen elkövetett bűncselekmények miatt vizsgálódnak. (444)

Zsidai Zoltán Roy több pontot is vitat az éttermeit kiszolgáló konyhában szabálytalanságokat megállapító Nébih-határozatban. (MNO)

Somogyból jelentjük: Mészáros Lőrinc vőjelöltje újítja fel a kaposvári színházat. (Átlátszó)

Közfeladatot látnak el a hivatásos gondnokok, ezért el kell számolniuk a gazdálkodásukkal a NAIH szerint. (Átlátszó)

Csak azt nem tudjuk, hogy mennyiért, mit és miért hirdet a Magyar Villamos Művek a nem auditált példányszámú Magyar Időkben. (444)

Közbeszerzés nélkül költenek 90-100 milliárdot a határvadászok felszerelésére, a kormány újabb menekülthullámot vár (444)

Nem követett el bűncselekményt a Kétfarkú Kutya Párt az érvénytelen szavazásokat gyűjtő mobil-alkalmazásával. (444)

Kész azonnal lemondani a korrupciós botrányba keveredett dél-koreai elnök. (444)

Az elnök luxus nyaraló-botránya közben változtatott álláspontján az ukrán korrupció-ellenes hatóság. (SZER)

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.