2016. november 15., kedd

HASZNOS BLÖFFÖK

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.11.15.


...A közvéleménykutatási adatokból az látszik, hogy egyre többen inkább külső megfigyelőként szemlélik a számtalan, tarkabarka együttműködési rendszert. Teszik ezt részint szenvedő alanyként, részint szórakozásból. Az „Elmentek ti a jó édes anyátokba!” párt a maga 41-45 %-ával stabilan tartja első helyét, sőt dinamikusan erősödik. Ha ez a heterogén réteg eléri a kritikus tömeget és beindul a láncreakció, hatalmas futkosás lesz az országban. Mindenképpen bölcsebb lenne ezt elkerülni, de az ész és az előrelátás nem politikai kategória. Jó példa erre az, hogy Orbán Viktor szó szerint magára vállalta Rogán Antal népszerűtlen cselekedeteit. Amúgy teljesen jogosan, ugyanis minden gazda felelősséggel tartozik az általa tartott házi kedvencéért, legyen az Burkus a kutya, vagy Tóni a kabinetfőnök. Burkus kutyával természetesen jóval kevesebb gond van, tartása pedig kevésbé költséges.

Erős felindultságában valami olyasmit is mondott a miniszterelnök, hogy a Rogán Antal ellen indított nemtelen támadások csupán politikai blöffök és mivel őt magát, mármint a puritán életvitelű Orbán Viktort is vádolják mindenfélével, többek között mesés gazdagsággal, ezek nyom nélkül leperegnek a zakójáról. Készségesen hozzátette, ha valakinek gondja van az említett gyanús ügyletekkel, ne legyen nyúlszívű, tegyen bátran feljelentést a megfelelő helyen. Kitűnő érvelés, de Tényi István, hivatásos perlekedőn kívül kevesen akadhatnak az országban, akik öngyilkossági szándékból vezérelve fel mernék jelenteni, mondjuk Tiborcz István, átlagos magyar állampolgárt, sikeres lábakkal rendelkező vállalkozót. Amíg Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészt, addig a miniszterelnök ne nagyon ajánlgassa senkinek az igazság kiderítésének ezt a formáját, mivel a részéről ez egy arcátlan blöff. Majd pont a nyerő szériában lévő Mészáros Lőrinccel, vagy Andy Vajnával fog birokra kelni egy mindenre elszánt szabadságharcos.

Orbán Viktor jelleméből fájóan hiányzik mindenfajta elegancia, nagyvonalúság, jó modor. Tömörebben is meg lehetne fogalmazni neveltetésének feltűnő hiányosságait, de minek. Olyan lett, amilyen. Erőszakos, fennhéjázó és beteges mértékben makacs. Ilyenné tette őt az élet. Tetszett volna Esterházynak, és nem KISZ-titkárnak születni, akkor nem tetszett volna miniszterelnöknek lenni, Magyarország pedig megspórolt volna ezzel magának egy csomó pénzt. Mint tudjuk, nem így történt.

Rogánt, a papírmártírt, próbálták ugyan bíróság elé citálni, de ez eddig nem nagyon sikerült. Fizikailag képtelenség őt tárgyalásra előállítani. Szilvásy György, volt titokminiszter esetében egyből kerítettek ehhez egy rabvezető szíjat, az ő személyében ugyanis nem Orbán Viktort támadták. A jelenlegi kabinetfőnök kezére a sok, szép értékes táska miatt nem lehet ilyesmit húzni, mert elejtené ezeket. Rogán fényes politika pályája akkor kezdett felfelé ívelni, amikor Szijjártó kollégájával együtt hetente rágalmaztak meg arcátlanul másokat. Páros produkciójukkal végighaknizták az egész országot. Ez akkor senkit sem zavart különösebben.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének legfőbb összetartó ereje az Omertà, melyet még Simicska Lajos is csak személyeskedés szintjén mert megtörni. Magát a Rendszert ő sem rogyasztotta össze, mivel valószínűleg az őt is maga alá temette volna. A különböző, körmönfont titkosításokkal ráadásul ezt a hallgatást praktikus módon, törvényesíteni is lehet. Ha ehhez hozzákeverünk egy megfelelően előkészített legfőbb ügyészt, kész is az áthatolhatatlan védelem. Amolyan jogi Maginot-vonal. Áttörni nem érdemes rajta, jóval célszerűbb Erich von Manstein tábornok példája nyomán gyorsan megkerülni...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése