2016. november 24., csütörtök

ÍGY SZIPOLYOZZA KI A DOLGOZÓKAT EGY IGAZI FIDESZES FÖLDESÚR!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.11.24.


A Figyelő vizsgálta meg Orbán Viktor polgármesterének, Mészáros Lőrincnek a cégeit, vajon hogy működik “gazdaságosan” az állami pénzeket csapoló cégbirodalom, és egy érdekes számra bukkantak. Míg munkavállalóként 58 millió forintot termelnek a cégei, addig a dolgozók bőven a piaci bér alatt kapnak fizetést: “az átlagfizetés havi bruttó 229 ezer forint volt tavaly, ami igencsak elmarad a versenyszféra 263 ezres országos mutatójától.”

Tehát Mészáros cégeiben a bérköltség 5 ezreléket, 0,005 százalékot tesz ki. Ezt az arányt még egy lufiként felfújt szilíciumvölgyi tech cég is megirigyelné. És ez a szám nem csak azt mutatja meg, mennyi valós teljesítménnyel mennyi pénzt kasszíroz főként állami pénzekből Mészáros, hanem azt is tökéletesen mutatja, mi az a nemzeti nagytőke, amit Orbánék építenek.

Mert ez a nemzeti nagytőke a kizsákmányolásban semmiben sem különbözik bármilyen nemzetközi nagytőkétől, sőt. Mivel teljesen ezeknek az embereknek a kezében van a politikai- és médiahatalom is, amit pontosan ebből a kizsákmányolásból és lopásból építenek fel, még fel se tudsz ellenük lépni munkavállalóként.

Azt az országot építi a kormány nagyban, amit Mészáros kicsiben a cégében. Ez a nemzeti nagytőke a kiszákmányolásra, a közösből egy kisebbségnek és nem a nagy többségnek való visszaosztásra épül...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.