2016. november 5., szombat

KIMARAD PÁR SZÜLÖI, ÉS VISZIK IS A GYEREKEKET

ABCÚG BLOG
Szerző: SZURPVECZZ ILLÉS
2016.11.04.


Akár a gyerek családból való kiemelésével is sújtható lenne, ha a szülők nem működnek együtt az óvodával vagy az iskolával egy új, kormánypárti javaslat szerint. Az együttműködés bármit jelenthet, ezért sokan attól félnek, az intézmények visszaélnek majd a jogaikkal. A kormány szerint ettől nem kell tartani, de ha valaki több szülői értekezletet is kihagy, és a tanárok nem tudják utolérni, kezdhet aggódni. 
 
Az utóbbi néhány évben több súlyos gyermekbántalmazási ügy is nyilvánosságot kapott, idén Recsken és Gyöngyösön is volt hasonló eset, és mindkettőben közrejátszott a gyermekvédelem hibás működése is. Ezért a Szociális ügyekért és Társadalmi felzárkózásért Felelős Államtitkárságon úgy döntöttek, szigorítanak a jogszabályokon.
 
Selmeczi Gabriella és Horváth László fideszes képviselők októberben módosító javaslatot nyújtottak be a gyermekvédelmi törvényhez, amelyben súlyos veszélyeztetésnek minősítenék, ha a szülők “a gyermek gondozása tekintetében” nem működnek együtt a bölcsődével, az óvodával vagy az iskolával. Ugyanígy, minden további bizonyíték nélkül is súlyos veszélyeztetésnek számítana, ha a szülők nem engedik be a házukba a védőnőt, a háziorvost vagy a gyermekorvost. Súlyos veszélyeztetés pedig alapja lehet a gyermek azonnali kiemelésének is.
 
Az indoklásban azt írták, azért van erre szükség, mert a gyámhatósági eljárás kezdetén sokszor épp a szülők elzárkózása miatt nem bizonyítható a a gyermek életének, testi épségének, szellemi fejlődésének súlyos veszélyeztetése...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.