2016. november 18., péntek

LEALACSONYODNI SZIJJÁRTÓ SZINTJÉRE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.11.17.


Matteo Renzi, olasz külügyminiszter azt mondta: "Ha az Európai Unió egyes tagállamai falakat építenek és csak akkor szolidárisak, amikor pénzt kapnak, akkor készen állunk megvétózni az Unió költségvetését". Kijelentette: "Nem fogadjuk el, hogy az Európai Uniónak általunk befizetett pénzből falakat emeljenek". Az igazi Európa ugyanis nem "egoizmusból és falakból" áll.

Erre Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere a következő választ adta: "A kormány nem uniós pénzből épített kerítést, a magyar emberek a saját pénzükből védik az Európai Unió határát." Szijjártó szerint az embereknek elegük van a bevándorláspárti politikából, ezért Renzi fél és "a félelmét próbálja meg agresszív nyilatkozatokkal palástolni, úgy akar erősnek látszani, hogy Orbán Viktort támadja".

Ez a stílus a náci Németországot idézi. A nácik beszéltek így más országokkal, de talán még ők sem, legfeljebb közvetlen támadás előtt. Háborúban álló országok ütnek meg ilyen sértő, durva és alpári hangot. A diplomáciában a határozott véleménynek is van stílusa és eleganciája. Szijjártó stílusában csak a brutális bunkóság és tahóság van.

Korábbi századokban egy-egy ilyen üzenet után katonai támadás indult. Egyszerűen annál az oknálfogva, hogy erre a szintre már nem lehet süllyedni, erre nem lehet semmit reagálni, ilyen színvonalú sértést nem lehet eltűrni. A világ fasizálódik, mert a lopakodó fasiszta diktatúrák, mint amilyen a magyar, felmondták a politikai korrektséget és minden civilizációs normát leromboltak. Velük szemben az egyetlen védekezés a számonkérés lenne.

Ilyen aljas, náci színvonalú üzenetet nincs értelme magyarázni. Nincs értelme elmondani, hogy Orbán nem védi az Európai Unió határait, kizárólag a saját határait védi, mert Európa menekültek elé nem állít se falat, se kerítést. Orbán ne hencegjen a magyar nép pénzével, mert a magyar nép addig eszik reggelit, amíg az Európai Unió el nem zárja a pénzcsapokat.

Olaszország miniszterelnöke pedig nem szorul arra, hogy egy Orbán támadásával érezze valakinek magát. Civilizált országokban Orbán nevével egy lapra kerülni kínos. Az olasz törénelem és kultúra ad elég önbizalomra okot, nincs szüksége egy fasiszta rendszert építő kis ország miniszterelnökének kétes hírnevére...


ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.