2016. november 5., szombat

MAGYARORSZÁG 2016: JÁRDAFESTÉSÉRT ELŐÁLLÍTÁS, KORRUPCIÓÉRT SEMMI

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.11.05.


A Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökét előállították Pécsen, mert a szétrepedezett járdákat festette társaival (úgy, ahogy a képen látható). Kovács Gergelyre annak a cégnek a munkatársa hívta ki a rendőröket, amelynek a járdák karbantartása lenne a feladata. Hibátlan...

Egy párt vezetőjét azért állítják elő a rendőrök, mert megpróbálja csökkenteni a nem működő állam és önkormányzat hibájából keletkezett kárt. Ötletes módon próbál az úthibákból valami szépet csinálni. Persze a festés szubjektív dolog, de biztosan jobban néz ki, mint az éktelen kátyúk, amik ezeket az utakat szegélyezik.

Történik mindez abban az országban, amelyben egyszeregy típusú matematikai műveltekkel bebizonyítható korrupciós ügyekben nem nyomoz az ügyészség. Ahol százmilliárdokat lopnak el a letelepedési kötvényekkel, amik két éve veszteséget hoznak az államnak, de egyetlen kormánypárti honatyának sem jutott eszébe ránézni az egyetlen kamatszámra, amiből látta volna, hogy ez nem éri meg Magyarországnak. De arra jutott idő, hogy most júniusban a fideszes oligarchák kezében lévő közvetítő cégek hasznát megemeljék. Abban az országban, ahol Orbán feleségének volt cégtársa saját telkére milliárdokért húzhat fel egy bicklis kilátót, amelyhez azonban nem vezet bringaút, és amelyről nincs kilátás. Ahol Orbán rokonainak cégét a külügy cége finanszírozza, megvásárolva letétbe több millió konzervet.

Ebben az országban egyetlen párt elnöke kerül dutyiba, egy viccpárté, és azért, mert megszépített egy kátyút.


Agyrém!

És ez az agyrém azért lehetséges, mert bevesszük a mesét arról, hogy minden politikus korrupt, hogy nem lehetséges olyan politikus, aki nem korrupt. Azt a mesét, amit pont a korrupt politikusok próbálnak elhitetni velünk, hogy természetesnek vegyük a lopásukat.

És hogy Magyarországon 2016-ban egy politikust előbb vihessenek be a rendőrségre a közösség javára végzett járdafestés miatt, mint a ténylegesen a közösből kivivő politikusokat. Mert utóbbiak közül 2010 óta senkit nem vittek be a rendőrök.

El kéne dönteni végre milyen országban akarunk élni, és le kéne számolni azzal a hazugsággal, hogy ez van, nekünk ez jutott. Mert ez nem igaz! Ez nem természetes állapot, hanem ezt mi hagyjuk. Pont annyit lophatnak el a politikusok, amennyit mi hagyunk nekik. Például azzal hagyjuk nekik, hogy újraválasztjuk őket, amikor tudjuk, hogy loptak...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.